20 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiGrand Seiko Heritage Collection SBGW289 - brojčanik u znaku tradicije

Grand Seiko Heritage Collection SBGW289 – brojčanik u znaku tradicije

- Oglas -

Pokazujući duboki senzibilitet i poštovanje prema japanskim ritualima, Grand Seiko je preoblikovao kultni dizajn, čime je oplemenio uticajnu Heritage kolekciju. Kompaktni model prečnika 36.5 milimetara posvećen je očaravajućem trenutku koji povezuje otvaranje cveta trešnje i nestajanje snežnog pokrivača. U kolekcionarskom maniru, referenca SBGW289 biće izrađena u svega 1.200 primeraka.

Magija prirodnih ciklusa

Blagoslovena s četiri sezone, priroda u Japanu je prepuna raznolikosti i nezaboravne lepote. Po mnogima najposebniji je sakura-kakuši, kratak prolećni trenutak kada u severnom Japanu možete istovremeno videti sneg i cvet trešnje. A brojčanik nove časovničarske kreacije nežnoružičaste boje s blagom srebrnom nijansom savršeno simbolizuje trešnjin cvet što proviruje kroz sneg čije svetlucanje na suncu najavljuje topljenje.

Grand Seiko SBGW289 1 1
Jedinstveni prirodni ciklusi nadahnuli su dizajnere brenda Grand Seiko u kreiranju ovog ekskluzivnog limitiranog izdanja

Nasleđe namenjeno budućnosti

Predstavljen 1967. godine, 44GS započeo je ono što danas poznajemo kao Grand Seiko stil baziran na devet dizajnerskih principa. Osim po pouzdanom mehanizmu, ovaj istorijski veoma značajan model u časovničarske almanahe upisan je zahvaljujući jedinstvenoj silueti i upečatljivom dizajnu koji se prenosi s generacije na generaciju. Sada, 55 godina nakon pojavljivanja, dizajn 44GS obeležen je ograničenim izdanjem sata s ručnim navijanjem čije tanko kućište odaje poštovanje nasleđu. Zaokružena ciferblatom inspirisanim lepotom proleća u severnom Japanu, referenca SBGW289 savršeno demonstrira izvrsnost japanske kompanije. Sveden, prefinjen i nežan, novi Grand Seiko predstavlja neprolazne vrednosti koje će doprineti da SBGW289 s vremenom postane časovničarski evergrin.

Grand Seiko SBGW289 2 1
Kompanija Grand Seiko demonstrira vanserijsku izradu, naglašenu očaravajućom lepotom i nijansom brojčanika

Kontinuitet preciznosti

U vitkom čeličnom kućištu prečnika 36.5 milimetara nalazi se progresivni 9S64 kalibar. Izrađen po najrigoroznijim standardima koji podrazumevaju niz specifičnih procedura, u sofisticirani mehanizam utkane su moderne tehnologije i rad veštih ruku, pa je nakon finog podešavanja postignut visok nivo preciznosti. S praktične strane Grand Seiko isporučuje trodnevnu rezervu snage, dok odstupanje preciznosti iznosi +5 do -3 sekunde na dnevnom nivou. Mehanizam po tradiciji manuelno sklapaju majstori Grand Seiko studija Shizukuishi.

Grand Seiko SBGW289 caseback 1
Manuelno navijajući 9S64 kalibar isporučuje trodnevnu rezervu snage i impresivnu tačnost

Naposletku, ukorenjenost u tradiciji Japana za Grand Seiko predstavlja mnogo više od premijere novog modela. Nežnom ružičastom bojom brojčanika referenca SBGW289 slavi jedan od najautentičnijih prirodnih ciklusa. Performantni mehanizam samo kompletira unikatan nastup čuvenog brenda.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama Grand Seiko satova posetite WATCH SALON kompanije Vitanov, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

OSNOVNE INFORMACIJE 
Brend: Grand Seiko 
Model: Heritage Collection 44GS 55th Anniversary Limited Edition 
Referenca: SBGW289 
Dimenzije: prečnik 36.5mm, visina kućišta 11.6 mm 
Materijal kućišta: nerđajući čelik 
Narukvica/kaiš: nerđajući čelik 
Vodootpornost: 100 m 
Mehanizam: 9S64 manuelno navijanje 
Frekvencija rada: 28.800 vps 
Rezerva snage: 72 časa 
Ograničeno izdanje: 1.200 primeraka 
Cena: 5.400 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -