05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiGrand Prix za Bvlgari Octo Finissimo Perpetual Calendar

Grand Prix za Bvlgari Octo Finissimo Perpetual Calendar

- Oglas -
Dodela najvažnijih časovničarsknih nagrada za 2021. održana je u Ženevi po dvadeseti put (GPHG 2021), a među nagrađenima u osamnaest kategorija su neke od najznačajnijih ali i najzanimljivih časovničarskih kuća.
Manufaktura Bvlgari postavlja rekorde u izradi najtanjih satova još od 2014, kada je predstavljen Octo Finisssimo Ultra Thin Tourbillon.
Najnoviji model Octo Finissimo Perpetual Calendar, dobitnik ovogodišnje Zlatne kazaljke (“AIGUILLE D’OR” GRAND PRIX), sastoji se od 480 delova, smeštenih u izuzetno ograničen prostor osmougaonog kućišta tankog samo 5,80 mm.
Razvoj kalibra od 2,75 mm zahtevao je od dizajnera u Le Sentjeu da osmisle nova rešenja, kao što je upotreba mikrorotora i optimalno korišćenje prostora između komponenti bez smanjivanja njihovih dimenzija.
Ovaj kalibar istovremeno pokreće kazaljke za časove i minute i funkcije kalendara: retrogradni prikaz datuma, dana, meseca i prestupne godine.
gphg2021 OCTO FINISSIMO 001
Model Octo Finissimo Perpetual Calendar je vodootporan do 30 m, a cena mu je 57.000 švajcarskih franaka.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -