05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiGirard-Perregaux na Baselworldu

Girard-Perregaux na Baselworldu

- Oglas -

Novi model Neo-Tourbillon with Three Bridges, predstavljen na ovogodišnjem Baselworldu, savremena je interpretacija Esmeralde, legendarnog Girard-Perregauxovog džepnog sata iz 19. veka. Prepoznatljiva tri mosta su u novoj verziji izrađeni od titanijuma tretiranog crnim PVD-om. Poseban detalj sata je tourbillon sastavljen od čak 80 delova, a čiji kavez, izrađen od titanijuma, teži samo 0,25 grama.

Mehanizam sata je mehanički automatski kalibar GP09400-0002, s rotorom od 18-karatnog belog zlata, tourbillonom, 245 delova i 60-časovnom rezervom snage. Sat ima funkcije časova, minuta i malih sekundi koje se nalaze u sklopu tourbillona.

Kućište prečnika 45 mm s obe strane ima safirno staklo, s tim što je s gornje strane prilično zakrivljeno, zbog čega nije bilo potrebe za ramom. Sat je vodootporan do 30 metara. Ima kaiš od crne krokodilske kože s crnom keramičkom šnalom.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -