21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiGirard-Perregaux Laureato 38mm Copper – u bojama jeseni

Girard-Perregaux Laureato 38mm Copper – u bojama jeseni

- Oglas -

Cenom od 15.000 evra kompaktni Laureato smelo ulazi u društvo pedigriranih čeličnih satova. Naveden kao uniseks model, atraktivni časovnik ima brojčanik Clous de Paris koji u zavisnosti od svetla emituje zavodljivi spektar od tamnosmeđe do nijanse zlatne boje.

Prvo izdanje modela Laureato vraća nas u 1975. godinu kada je iz pera darovitog arhitekte i dizajnera Adolfa Natalinija nastao ovaj čuveni model kompanije Girard-Perregaux koji je tokom godina nastupio u nizu zanimljivih izdanja, te se slobodno može reći da ima bogatu prošlost. U osamdesetim je veći deo Laureato linije pokretao vitak kvarcni pogon pa su stvoreni savršeni uslovi za oblikovanje tankih i elegantnih kućišta. U sezoni 1995, za proslavu 20. godišnjice, Girard-Perregaux je odlučio da lansira savremeni Laureato. Bio je to apsolutno konkurentan sat, opremljen automatskim mehanizmom kalibra 3100 koji je najavio novu eru čuvene porodice Laureato. Danas, kada Laureato drsko izaziva Royal Oak pa čak i Nautilus, nova referenca pokazuje zašto se Girard-Perregaux ubraja u kompanije besprekornog imidža.

Igra svetla i senki

Definisana kao uniseks verzija, nova referenca od 38 milimetara donosi tradicionalne vrednosti u kompaktnijem maniru. Dodatna novost je oblik brojčanika koji je GP prigodno nazvao po bakru. Brojčanik nije samo jednodimenzionalna površina već obuhvata intrigantni motiv Clous de Paris. Ovaj tradicionalni uzorak sastoji se od više piramidalnih struktura koje, zavisno od izvora svetlosti, čine da složen i dinamičan brojčanik zavodi suptilnim nijansama što satu daje jedinstvenu lepotu. Bakarni ton kompletira zlatna središnja kazaljka za sekunde i GP monogram na poziciji 12 sati.

Girard
Zlatna središnja kazaljka za sekunde u harmoniji je s bakarnim brojčanikom i daje toplinu kompoziciji

Zlatna sredina

Kućište od 38 milimetara izrađeno je od nerđajućeg čelika sa satenski brušenom završnom obradom i osmougaonim bezelom. Na zadnjoj strani je prozirna poleđina od safirnog stakla koja omogućuje pogled na rad mehaničkog kalibra. Laureato ima svega 10 mm u profilu pa je idealan promoter sportske elegancije a i kandidat za oba pola.

Girard Perregaux detalj 1
Brojčanik je kompletiran GP logotipom u zlatnim nijansama

Mehanizam po meri reputacije

O unutrašnjoj lepoti brine provereni pogon. Smešten u tanko kućište, visine samo 10 mm, Laureato 38 mm Copper opremljen je mehanizmom koji se automatski navija. Pokretan ukrašenim automatskim mehanizmom GP03300 , nastupa s rotorom za navijanje od ružičastog zlata, u skladu s renomeom ove kompanije osnovane 1791. godine. Vidljiv kroz prozirnu zadnju stranu kućišta, interni mehanizam obogaćen mnoštvom prefinjenih detalja čuva reputaciju izvrsne završne obrade i dominantnih Côtes de Genève detalja.

Girard Perregaux poledjina
Samonavijajući mehanizam sastavljen od 218 elemenata isporučuje rezervu snage od 46 časova

Girard-Perregaux Laureato 38mm Copper deo je standardnog asortimana švajcarske kompanije i dostupan je po ceni od 15.000 evra.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Girard-Perregaux
Model: Laureato 38mm Copper
Referenca: 81005-11-3154-1CM
Dimenzije: prečnik 38 mm, visina kućišta 10 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: nerđajući čelik
Vodootpornost: 100 metara
Mehanizam: GM03300-2034 automatski
Broj komponenata: 218
Rezerva snage: 46 časova
Cena: 15.000 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -