29 / 09 / 23
- OGLAS -
NovostiFrederique Constant Runabout Automatic – stvoren za plovidbu

Frederique Constant Runabout Automatic – stvoren za plovidbu

- Oglas -

U sklopu letnje sezone kompanija Frederique Constant predstavila je dva ograničena izdanja Runabout Automatic sata, dostupna u 888 primeraka po verziji. Vanvremenski dizajn istaknut je prečnikom od 42 mm, dok je za precizan rad oba zadužen automatski mehanizam FC-303

Švajcarska kompanija Frederique Constant smeštena u Ženevi osnovana je 1988. godine s idejom proizvodnje kvalitetnih satova po pristupačnoj ceni. U najaktuelnijoj ponudi izdvaja se model Runabout  blisko povezan sa svetom nautike i prestižnim Riva plovilima.

Putevima Rivinih glisera

Kolekcija Frederique Constanta Runabout prvi put je lansirana 2009. godine kao omaž legendarnim drvenim gliserima izgrađenim u Italiji na idiličnim obalama jezera Izeo. Riva je širom sveta poznato po ručno rađenoj konstrukcij od drveta koju su definisale neponovljiva elegancija Italije i dolce vita filozofija. Ove godine ponudu brenda Frederique Constant  obogatila su dva nova ograničena izdanja od ružičaste pozlate i nerđajućeg čelika, dostupna u 888 primeraka u svakom obliku.

Frederique Constant FC 303RMS5B4 Runabout Automatic ambijentalna
Spoj ružičaste pozlate i sivih tonova ciferbata formira sofisticiranu celinu, stvorenu za ljubitelje nautike

Filigranska dekoracija

Brojčanik sata predstavlja najbolje od ženevske tradicije izrade i modernih veština. Runabout Automatic nudi brojčanik ukrašen delikatnim Clous de Paris gijoše uzorkom. Sam gijoše dizajn izvorno je imao dekorativnu i praktičnu ulogu, davao je teksturu glatkim površinama, a istovremeno je povećavao čitljivost jer je ublažavao odsjaj i refleksiju direktne svetlosti. Središnji gijoše uzorak Runabout Automatica, postavljen preko srebrne ili crne pozadine, omogućuje očaravajuću igru svetlosti.

2022 Frederique Constant FC 303RMB5B6 Runabout Automatic prednji kadar
Čelični model kombinuje dominantne crne tonove i detalje plave boje

Frederique Constant Runabout – stil koji traje

Kućište prečnika 42 milimetra ima moderne proporcije. Kolekcija Runabout ističe se  velikim indeksima arapskih brojeva s petominutnim oznakama na unutrašnjem okviru. Dodatni satni indeksi doprinose formiranju dubine brojčanika i poboljšavaju očitavanje. Kazaljke sata i minuta u stilu mača tretirane su svetlećom materijom kako bi se korisniku omogućio nastavak plovidbe još dugo nakon što sunce nestane iza horizonta. Kazaljke čine celinu s odabranim kućištem, pa su obložene ružičastom pozlatom ili nerđajućim čelikom, pri čemu pristupačnije izdanje ima tirkiznoplavu sekundnu kazaljku nadahnutu bojom mora. Verzija s ružičastom pozlatom opremljena je tamnoplavim kaišem, dok je čelična referenca postavljena na kožni kaiš sive boje.

Frederique Constant FC 303RMB5B6 Runabout Automatic na ruci
Partnerstvo s organizacijom RHS (Riva Historical Society) kompletira i minijaturna replika elegantnog glisera

Maketa na dar

Oba izdanja pokreće automatski kalibar FC-303 i novim Runabout izdanjima obezbeđuje 38 sati rezerve snage. Mehanizam oplemenjen s 26 rubina vidljiv je zahvaljujući prozirnoj pozadini kroz koju se vidi složena konstrukcija koja radi na frekvenciji od 28.800 vibracija po satu. Posvećenost detaljima je potvrđena i ugraviranim logotipom RHS (Riva Historical Society) udruženja. Svaki primerak je u raskošnoj kutiji koja sadrži i minijaturnu maketu kultnog drvenog glisera kompanije Riva.

Frederique Constant FC 303RMS5B4 Runabout Automatic pozadina
Oba modela pokreće automatski FC-303 mehanizam koji isporučuje rezevnu snage od 38 časova

Ljubitelji luksuznije estetike za Runabout Automatic reference FC-303RMS5B4 moraće da izdvoje 1.850 evra, dok će klasičan čelični model FC-303RMB5B6 biti nešto pristupačniji – 1.550 evra.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Frederique Constant
Model: Runabout Automatic
Reference: FC-303RMS5B4 (ružičasta pozlata); FC-303RMB5B6 (nerđajući čelik)
Dimenzije: prečnik 42 mm; visina 11,5 mm
Materijal kućišta: ružičasta pozlata; nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: koža
Vodootpornost: 50 metara
Mehanizam: FC-303 automatski kalibar
Frekvencija: 28.800 vps
Rezerva snage: 38 časova
Limitirano izdanje: po 888 primeraka
Cena: 1.850 evra, 1.550 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -