18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiFrederique Constant Classics Worldtimer Manufacture - decenija uspeha

Frederique Constant Classics Worldtimer Manufacture – decenija uspeha

- Oglas -

Predstavljena 2012, kolekcija Classics Worldtimer Manufacture brzo se nametnula na sceni časovnika namenjenih svetskim putnicima. Elegantno dizajniran, model kuće Frederique Constant debitovao je nedavno u dva ograničena izdanja: ekskluzivnom od ružičastog zlata i dostupnijem od nerđajućeg čelika.

Frederique Constant gold
Prestižna verzija od ružičastog zlata biće dostupna u svega 88 primeraka, po ceni od 16.995 evra

Dve slavljeničke verzije dobile su plavi tretman vidljiv na ciferblatu i kožnom kaišu. Posvećenost detaljima na brojčaniku je prvoklasna, a akcenat je na reljefnim površinama. Svi indeksi, poput kazaljki za sate i minute, luminiscentni su što osigurava savršenu čitljivost, čak i noću. Beli disk prikazuje 24 grada i predstavlja vizuelni kontrast. Konačno, na poziciji 6 sati datum je prikazan na filigranskom gijoš podbrojčaniku.

2022 Frederique Constant Classics Worldtimer Manufacture FC 718NWWM4H6 Lifestyle 3 HD
Cenjena Worldtimer funkcija omogućuje trenutno očitavanje tačnog vremena u 24 grada koji predstavljaju referentne vremenske zone

Kao što ime jasno najavljuje, u centru pažnje je Worldtimer funkcija. Ovu korisnu komplikaciju koristi sve brojnija horološka publika. Sjajni izum je namenjen istraživanju meridijana i putovanjima, pa se može upotrebiti za trenutno očitavanje tačnog vremena u 24 grada koji predstavljaju referentne vremenske zone. Bonus je pokazatelj u kojem od njih je trenutno noć ili dan.

2022 Frederique Constant Classics Worldtimer Manufacture FC 718NWWM4H9 Front SD
Kako bi na najprikladniji način obeležio deceniju ogledne kolekcije, Frederique Constant predstavlja dva ekskluzivna limitirana izdanja

Za precizan rad brine automatski kalibar FC-718 s rezervom snage od 38 časova. Osim pouzdanosti, FC-718 predstavlja primer jednostavnosti: sve indikacije se podešavaju krunicom, zahvaljujući genijalnom sistemu s tri nivoa. Prvi nivo podešava časove, drugi datum (gore) i referentni grad (dole). Treći podešava vreme na središnjem delu. Jednostavan i intuitivan, dizajn omogućuje korisniku da bezbrižno prelazi vremenske zone pošto Frederique Constant ilustruje lokalno vreme (sa središnjim kazaljkama) i kućno vreme (putem mobilne prirubnice) koji se automatski sinhronizuju.

Frederique Constant Classics Worldtimer
Unutar poliranog kućišta od nerđajućeg čelika radi automatski kalibar FC-718

Kao svojevrsni plezir ljubiteljima složenih mehanizama, kalibar FC-718 je vidljiv na poleđini kućišta i bogato je ukrašen Côtes de Genève dekoracijom. Frederique Constant u 18-karatnom ružičastom zlatu biće proizveden u 88 primeraka, dok će model od čelika biti kreiran u 1.888 primeraka.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Frederique Constant
Model: Classics Wolrdtimer Manufacture
Reference: FC-718NWWM4H9 (ružičasto zlato, 88 primeraka); FC-718NWWM4H6 (nerđajući čelik, 1.888 primeraka)
Dimenzije: prečnik 42 mm; visina 12.15 mm
Materijal kućišta: ružičasto zlato; nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: plava aligator koža
Vodootpornost: 30 metara; 50 metara
Mehanizam: FC-718 automatski kalibar
Frekvencija: 28.800 vps
Rezerva snage: 38 časova
Cena: 16.995 evra; 3.895 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -