21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiDrugi dan SIHH-a rezervisan za Baume & Mercier, Roger Dubuis i druge

Drugi dan SIHH-a rezervisan za Baume & Mercier, Roger Dubuis i druge

- Oglas -
Drugog dana popularnog Ženevskog salona satova prošetali smo kroz Carré des Horlogers i posetili izložbene prostore luksuznih časovničarskih brendova Baume & Mercier, Roger Dubuis i Ulysse Nardin.
Ekskluzivne fotografije pogledajte u priloženoj galeriji.
Girard-Perregaux se posle četiri godine odsustva vratio na SIHH i predstavio niz novih satova. Posebno je zanimljiv elegantni model 1966 WW.TC posvećen prvim GP-ovim satovima. Ima funkciju prikaza svetskog vremena iz, kako mu i ime govori, 1966. godine. Model 1966 WW.TC klasičnog je i nenametljivog, ali vrlo prefinjenog dizajna. Kućište prečnik 40 mm izrađeno je od čelika ili 18-karatnog ružičastog zlata, zavisno od verzije. Na spoljašnjem prstenu brojčanika srebrne boje naznačena su imena svetskih gradova, simbola vremenske zone, u kojima sate i doba dana/noći prikazuje rotirajući disk. Sat pokreće manufakturni automatski kalibar GP03300-0022, odnosno GP03300-0027 (zavisno od verzije) s rezervom snage od 46 sati.
Avangardni švajcarski brend Richard Mille izložio je sat posvećen McLaren Formuli 1. Model RM 50-03 Tourbillon Split Seconds Chronograph Ultralight McLaren 1 ima tipično Milleovo kućište dimenzija 44,50 x 49,65 x 16,10 mm, izrađeno od vrlo laganog i veoma otpornog materijala nazvanog Graph TPT. To je zapravo spoj ugljeničnog TPT-a i grafena. Na skeletonizovanom brojčaniku sata ističu se crveni, zeleni, žuti i beli detalji. Sat pokreće kalibar 50-03 na ručno navijanje sa rezervom snage od 70 sati, funkcijama sati, minuta, split-sekundnog hronografa, 30-minutnog brojača i indikatora rezerve snage, navijenosti glavne opruge i položaja krunice.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -