05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiDrugi dan Baselworlda

Drugi dan Baselworlda

- Oglas -

Drugog dana Baselworlda pažnju nam je privukao štand brenda TAG Heuer u glavnoj hali. Na njemu je izložen Connected pametan sat, koji smo prvi put isprobali uživo, kao i reizdanje Heuer Monza modela iz sedamdesetih prošloga veka. Kod Monze su zadržani tradicionalni detalji, poput crnog PVD kućišta prepoznatljivog oblika, ili kožnog kaiša u trkačkom stilu, a dimenzije su mu sa 39 povećane na 42 mm.

 
Breitlingov štand impozantnih dimenzija krase atraktivni modeli poput novog Avenger Hurricane sata prečnika 50 mm. Kućište je zbog veličine moralo da bude napravljeno od laganog materijala, futurističke Breitlight legure. Ona je nekoliko puta lakša od titanijuma, a pri tome izdržljivija i otpornija na grebanje. 
 
Longines je predstavio izuzetno čitljivi RailRoad model dizajniran po uzoru na njihov sat iz šezdesetih godina prošlog veka. Dolazi u kućištu prečnika 40 mm, a pokreće ga L888.2 automatski mehanizam.
 
Zenith je kolekciju pilotskih satova dopunio Heritage Pilot Café Racer modelom inspirisanim zanimljivim spojem avijacije i starinskih motocikala. 
 
Pored novih modela, kao što je Grand Deck Marine Tourbilon, kuća Ulysse Nardin predstavila je jedinstveni SuperCat koncept stonog sata u obliku glisera, sa mehanizmom na mestu motora.
 
 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -