21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiDrugačiji pogled na Baselworld

Drugačiji pogled na Baselworld

- Oglas -
Zbog velikog broja noviteta koje su najpoznatiji brendovi predstavili na ovogodišnjem Baselworldu, pomalo u senci ostali su inovativni satovi nekih manje poznatih imena. 
 
Tako je MB&F izbacio novu verziju HMX modela sa oznakom Black Badger. Radi se o satu inspirisanom estetikom sportskog automobila. Sa njegove gornje strane nalazi se safirno staklo koje omogućava pogled na mehanizam (motor), a vreme se čita sa bočne strane kućišta. Funkcionalnost  Black Badger verzije je nepromenjena, ali je luminacija sata značajno unapređena. Njegovi elementi, vidljivi kroz safirno staklo, sada su napravljeni od novog, čvrstog luminiscentnog materijala. Zbog toga ne postoji potreba za Super-LumiNova premazom, a očitavanje vremena u mraku znatno je olakšano.
 
Ressence je predstavio Type 5BB. Radi se o mehaničkom satu koji vreme pokazuje putem rotirajućih diskova, što je potpuno nov koncept. Kod novog modela otišli su korak dalje, pa je tako brojčanik ispunjen uljem, što sprečava refleksiju iz svakog ugla. Pored toga unapređena je i vodootpornost, pa ovaj sat ispunjava ISO 6425 ronilačke standarde.
 
Neverovatni Astronomia Sky Triple Axis, unapređeni model iz 2014. godine, stiže iz Jacob & Co. manufakture. Potpuni novitet jeste Xtreme Tourbillon, sa dva turbijona koja se okreću oko tri ose, te decimalni minutni ponavljač. 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -