18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiChopard na visokim frekvencijama

Chopard na visokim frekvencijama

- Oglas -

Chopard kombinuje preciznost, stil i sportski duh u novom modelu Alpine Eagle Cadence 8 HF. Ovaj izuzetan sat, izrađen u samo 250 primeraka, sadrži jedan od najnaprednijih mehanizama iz Chopardovih radionica. Mehanizam Chopard Calibre 01.12-C s visokofrekventnim zaprečnim sistemom ostvaruje čak 57.600 vibracija na čas.

298600 3005 Alpine Eagle Cadence 8HF front

298600 3005 Alpine Eagle Cadence 8HF back

Kolekcija Alpine Eagle je od lansiranja 2019. nadmašila sva očekivanja. Chopard sada obogaćuje kolekciju modelom Alpine Eagle Cadence 8 HF, koji je robustan i opremljen izvanrednim mehanizmom. Njegova izvanrednost se ogleda u izuzetnoj frekvenciji od 8 Hz, što je dvostruko brže od standardnog automatskog mehanizma.
Pored ovoga, Alpine Eagle Cadence 8HF ima praktičnu rezervu snage od šezdeset časova, kao i COSC-ov sertifikat. Kućište ima prečnik od 41 mm i debljinu 9,75 mm.
Brojčanik Alpine Eagle Cadence 8HF je ukrašen motivom „eagle iris“, čime se odaje počast veličanstvenim pticama grabljivicama koje su inspirisale kolekciju. Brojčanik se po boji razlikuje od ostatka kolekcije, jer je ručno patiniran.

298600 3005 Alpine Eagle Cadence 8 HF 1

Umesto brojeva, bele oznake predstavljaju časove i minute, a samo je 12 sati označeno rimskim brojem. Brojčanik ima dva jedinstvena natpisa – ispod imena Chopard piše „8 HZ Chronometer“, a niže je smešten dinamični logotip u obliku strelice, koji je uobičajen kod Chopardovih visokofrekventnih satova.
Chopard koristi monokristalni silicijum kako bi maksimalno iskoristio frekvenciju od 8 Hz, čime se ujedno eliminiše potreba za tradicionalnim mazivima za satove, što zauzvrat garantuje dugovečnost mehanizma. Svojstva silicijuma omogućila su Chopardu da razvije zaprečni sistem posvećen visokim frekvencijama bez povećanja potrošnje energije.

298600 3005 Alpine Eagle Cadence 8 HF 2

Kolekcija Alpine Eagle je moderna reinterpretacija sata St. Moritz, prve časovničarske kreacije Karla Fridriha Šojfelea kasnih sedamdesetih godina prošlog veka. Čistim dizajnom, Alpine Eagle reinterpretira St. Moritz pronalazeći inspiraciju u prirodi.

Izvor:Chopard

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -