21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiChopard Alpine Eagle XL Chrono – novi start

Chopard Alpine Eagle XL Chrono – novi start

- Oglas -

Linija Alpine Eagle novim modelima predstavlja sve zastupljeniju hronografsku flajbek funkciju, koja je premijerno prikazana u kombinaciji sa sportski orijentisanim gumenim kaiševima. Alpine Eagle XL Chrono u Lucent Steel A223 izdanju dostupan je u plavoj ili pič crnoj boji brojčanika, po ceni od 18.500 evra. Šta renomirani Chopard nudi za pomenuti iznos?

Kolekcija Alpine Eagle satova predstavlja direktnu reinterpretaciju modela St. Moritz iz osamdesetih, prvog sata koji je dizajnirao legendarni Karl-Fridrih Šojfele. Savremeni model je prvi put predstavljen 2020. godine i za kratko vreme je nadmašio sva očekivanja. Inspirisan snagom orla i prirodnim lepotama Alpa, Alpine Eagle XL Chrono danas predstavlja jedan od najzanimljivijih časovnika u okviru Chopardove ponude. U pogledu dizajna XL Chrono šarmira velikim kućištem prečnika 44 mm, oblikovanim od Lucent A223 čelika – inovativne legure koju je Chopard razvio zbog antialergijskih svojstava, robustnosti i izuzetnog sjaja.

Chopard plavi brojcanik
Alpine Eagle XL Chrono se nameće moćnom dimenzijom kućišta i sportskim stilom

Alpine Eagle XL Chrono elegancija na savremen način

Pedantan proces preoblikovanja sveo se na finese. Crpeći inspiraciju iz prirodnih lepota, kolekcija je verna plavoj nijansi brojčanika koja koketira s tonovima glečera Aleč, najvećeg u Švajcarskoj, dok pič crnim ciferblatom provejava tama planinskih noći. Tekstura i uzorak sunčevih zraka asociraju na orla. Kazaljke i satni indeksi presvučeni su Super-LumiNova® XI tretmanom koji isti intenzitet zadržava godinama i superiorniji je od tradicionalnog Super-LumiNova® sistema. Atelje Chopard je upotrebio efektan trik: crveni rub sekundi olakšava očitavanje na paralelnim podbrojčanicima. Prozor na asimetričnoj poziciji 4:40 prikazuje datum ali je ipak u prvom planu promocija gumenih kaiševa koji bojom podržavaju tonove ciferblata.

Chopard ambijentalna
Plavi ili crni gumeni kaiš s umetkom od titanijuma koristi kopču od Lucent čelika A223

Više od tradicije

Chopard neguje tradiciju sportskih gumenih kaiševa, započetu 1995. godine. Debi je bio u znaku reprodukcije Dunlopovih pneumatika iz perioda šezdesetih, koji su s vremenom postali zaštitni znak kolekcije Mille Miglia. Trend koji neguju modeli Mille Miglia od tada se proširio horološkom scenom, a vrhunac dostiže poslednjih godina kada su sportski kaiševi postali nezaobilazan začin prestižnih satova.

Chopard crni brojcanik
Diskretni pušeri koji aktiviraju funkcije hronografa suptilno su integrisani i čuvaju skladan oblik i simetriju kolekcije

Do sada dostupan s integrisanom metalnom narukvicom i kožnom opcijom kaiša, novi model Alpine Eagle XL Chrono prezentovan je na gumenom kaišu. Višestruke prednosti ovog materijala čine ga idealnim saveznikom sportskih hronografa, pa je Chopardov novitet moguće upotrebljavati u najekstremnijim uslovima. Prvoklasni kaiš je vodootporan, trajno pouzdan, savitljiv i udoban za nošenje a satu daje dinamičan izgled. Istovremeno, izborom gumenog kaiša Chopard je očuvao eleganciju i identitet. Boja gume je prilagođena boji brojčanika, čineći skladnu celinu.

Chopard poledjina
Prozirna poleđina kućišta ništa ne prepušta mašti

Performanse potvrđene COCS standardima

Dva nova modela pokreće poznati mehanizam 03.05-C koji su konstruisali i sastavili majstori ateljea Chopard. Jedan od najinovativnijih hronografskih mehanizama na svetu sastavljen je od 310 elemenata i ima rezervu snage od 60 časova. U okviru prečnika od 28,80 milimetara i visine od 7,60 mm Chopard je uklopio niz rešenja koja povećavaju tačnost i stabilnost u radu. Hronometarskom mehanizmu Chopard 03.05-C s flajbek funkcijom pečat kvaliteta daju tri patenta. Mehanizam Kalibar 0.305-C raspolaže renomiranim COCS sertifikatom koji izdaje Službeni švajcarski institut za testiranje hronometara.

Alpine Eagle XL Chrono dostupan je u referenci 298609-3003 Aletsch Blue i 298609-3004 Pitch Black po ceni od 18.500 evra.

Za više informacija o aktuelnoj ponudi, dostupnosti i cenama Chopard satova posetite Maestro Jewelers, zvaničnog partnera ovog brenda u Srbiji.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Chopard
Model: Alpine Eagle XL Chrono
Referenca: 298609-3003 Aletsch blue; 298609-3004 Pitch Black
Dimenzija: prečnik 44 mm
Materijal kućišta: Lucent A223 čelik
Narukvica/kaiš: guma
Vodootpornost: 100 m
Mehanizam: 03.05-C automatski
Frekvencija rada: 28.800 vps
Rezerva snage: 60 časova
Cena: 18.500 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -