03 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiChimera Day-Date posvećena Firenci

Chimera Day-Date posvećena Firenci

- Oglas -
Brojčanik je zbog toga ukrašen poznatim grbom grada – stilizovanim ljiljanom (fleur-de-lis).

Robustno kućište prečnika 46 mm prepoznatljivog je U-BOAT-ovog dizajna s patentiranom, posebno zaštićenom krunicom. Izrađeno je od bronze ili nerđajućeg čelika, zavisno od modela (ref. 8100 i 8101). Ram sata i donji poklopac spojeni su spoljnim vijcima s pripadajućim ključem, koji obezbeđuju vodootpornost do 100 metara.

Smeđi brojčanik je kod bronzanog modela ručno brušen. Crni brojčanik kod čeličnog modela ima elemente presvučene Superluminovom zbog bolje čitljivosti u mraku. Oba modela na 10 sati imaju prozor s prikazom dana u nedelji, a na 3 časa prozorčić za datum.

Sat pokreće automatski mehanizam prilagođen U-BOAT-ovim specifikacijama, s 25 rubina, 38-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma i dana u nedelji. Mehanizam radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas.

Kožni ručno rađeni kaiš ukrašen je prikazom ljiljana i ide uz bronzanu, odnosno čeličnu šnalu. 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -