22 / 01 / 22
- OGLAS -
NovostiCasio na Baselworldu

Casio na Baselworldu

- Oglas -

Casiov novi model iz kolekcije Edifice, predstavljen na nedavno održanom sajmu u Bazelu, multifunkcionalni je hronograf na solarno punjenje, opremljen korisnom Bluetooth tehnologijom koja omogućava komunikaciju s pametnim telefonom.

Najzanimljivija funkcija modela EQB-510 je svetsko vreme, tačnije, druga vremenska zona koja se namešta preko pametnog telefona, i to izborom jednog od trista raspoloživih svetskih gradova; posle toga sat automatski sinhronizuje datum i dan u nedelji i prebacuje se s letnjeg na zimsko računanje vremena i obratno. Pritiskom na dugme sata može se aktivirati i praktična funkcija traženja izgubljenog telefona koji će, kad ga sat pronađe, zazvoniti. Ostale funkcije modela su časovi, minuti, sekunde, hronograf, alarm, datum i indikator dana.

Kućište sata, prečnika 48,1 mm, kao i narukvica, izrađeni su od nerđajućeg čelika, što daje satu sportski, ali i sofisticirani izgled. Utisak prefinjenosti dodatno pojačava čitljiv crni brojčanik s kontrastnim srebrnim kazaljkama, oznakama časova i atraktivnim detaljem mape sveta na podbrojčaniku druge vremenske zone. Sat je vodootporan do 100 metara.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -