22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiCasio G-Shock GBD-H2000 – neuništivi sportista

Casio G-Shock GBD-H2000 – neuništivi sportista

- Oglas -

Kao lider na tržištu robustnih, gotovo neuništivih satova, Casio G-Shock je neočekivano dugo izbegavao da se upusti u nešto ozbiljniji razvoj pametnih satova. Istina, ranije je bilo iskoraka u tom pravcu, ali nije bilo modela koji imaju sve funkcije za koje se podrazumeva da ih ima vrhunski sportski smart časovnik. Situacija se ove godine promenila, predstavljen je model G-Shock GBD-H2000.

Kao dodatak sportskoj G-Squad liniji satova, Casio G-Shock GBD-H2000 predstavlja sam vrh ponude kada su u pitanju softverska i inženjerska rešenja, a dostupan je u četiri verzije.

Novi pametni G-Shock

Casio G-Shock GBD-H2000 manjeg je profila od dosadašnjih sportski orijentisanih G-Shock modela koji imaju smart funkciju. Prečnik kućišta mu je 52,6, a dužina ušica 59,6 mm.

Robustno kućište visine čak 19,4 mm opremljeno je GPS antenom i sa čak šest senzora koji pružaju podršku za širok spektar sportskih aktivnosti. A sa svim tim kućište teži 63 grama!

GBD H2000 lifestyle running
Lagan, izdržljiv i pametan, dobitna kombinacija za onog ko traži pouzdan sportski sat

Mala težina je postignuta upotrebom specijalnih materijala. Spoljašnje kućište, okvir i kaiš su od bioplastike, ekološki prihvatljivog materijala proizvedenog mešanjem reciklirane plastike i biomase. Unutrašnje kućište i poklopac su od izuzetno laganih karbonskih vlakana.

Uprkos maloj težini, GBD-H2000 je čistokrvni G-Shock, otporan na udarce i vodootporan do 200 metara dubine. Casio ne pravi kompromise u tom pogledu.

GBD H2000 lifestyle swimming
Plivanje sa Casio G-Shock GBD-H2000 ne donosi probleme, a sat podržava i druge sportske aktivnosti

Prema rečima proizvođača, ovaj trenutno najsavremeniji G-Shock zamišljen je kao kombinacija sportskog sata za svakodnevnu upotrebu i sofisticiranog uređaja za praćenje zdravlja i fizičkih aktivnosti. A da li ćete GBD-H2000 koristiti svakodnevno kao bilo koji moderan G-Shock, ili samo ponekad tokom ozbiljnijeg treninga, zavisi od vas. Zbog toga je i dizajniran da bude manji i lakši za nošenje od prethodnog modela GBD-H1000.

Kako biste što duže uživali u sportskim aktivnostima, G-Shock GBD-H2000 ima punjivu bateriju koja obezbeđuje produženo vreme korišćenja.

Pogodnost je što se baterija može puniti na dva načina, preko USB kabla i preko solarne ćelije ugrađene u displej. Mnogima će ovaj potonji način biti dovoljan da sat uvek bude pun. U nešto ozbiljnijoj upotrebi baterija može trajati od nekoliko dana do par meseci, zavisno od učestalosti korišćenja GPS praćenja i senzora, a solarno punjenje produžava rezervu energije dokle god ima svetla.

GBD H2000 punjac
Punjač u obliku štipaljke čvrsto drži sat tokom punjenja

Za one koji se aktivnije bave sportom, solarno punjenje neće biti dovoljno da GBD-H2000 bude stalno napajan. Za dodatnu energetsku pomoć Casio je razvio novu kopču za punjenje u obliku štipaljke koja čvrsto drži sat i obezbeđuje sigurno punjenje.

Sat podržava i brzo punjenje uz koje se minimalno čeka da se baterija napuni 100 posto. Takođe, postoji i opcija Batery Save, s kojom GBD-H2000 može da radi puna 23 meseca, i to bez pomoći solarnog napajanja koje, kao što smo rekli, može neograničeno da produži rad.

Casio i Polar, dobitna kombinacija

Senzori koji se mogu videti na poleđini kućišta poslednja su reč tehnologije. Zahvaljujući njima G-Shock GBD-H2000 ima dosta funkcija koje traže sve zahtevniji sportisti. Sat ima funkciju merenje otkucaja srca, elektronski kompas, senzor za merenje vazdušnog pritiska, altimetar, senzor koji meri temperaturu, akcelerometar i žiroskop. Ove vrhunske tehnologije u kombinaciji sa GPS funkcijom i Bluetooth konekcijom omogućuju merenje udaljenosti, brzine, tempa i još mnogo toga važnog za podršku raznim aktivnostima, od trčanja i vožnje bicikla do plivanja.

GBD H2000 senzori
Grupa senzora za merenje raznih parametara tokom sporta i rekreacije nalazi se na poklopcu kućišta

Da bi rezultati merenja imali svrhu, potreban je dobar algoritam koji će sve to da poveže. Casio je doneo dobru odluku da taj posao prepusti vrhunskim stručnjacima u toj oblasti, finskoj kompaniji Polar Electro Oy.

Algoritmi koje su razvili u Polaru, kompaniji koja duže od 50 godina usavršava tehnologiju aparata i kompjutera za fitnes, sport i zdravlje, koriste se za merenje opterećenja srca i pluća, analizu odnosa energije koja se koristi odvojeno za ugljene hidrate, proteine i masti, za praćenje broja koraka i praćenje sna.

GBD H2000 lifestyle bike
G-Shock GBD-H2000 odličan je pratilac tokom vožnje bicikla, njime možete da pratite vreme i brzinu vožnje

Uparivanje sata preko Bluetooth tehnologije s namenskom aplikacijom Casio Watches omogućuje korisnicima da detaljnije pregledaju podatke o treningu, pristupe evidenciji aktivnosti i savetima o poboljšanju sna i načina treniranja.

Dostupnost modela G-Shock GBD-H2000

Casio G-Shock GBD-H2000 trenutno je dostupan u četiri varijante koje imaju istovetne funkcije i karakteristike, ali se razlikuju po boji.

GBD H2000 zbir
Sleva nadesno: GBD-H2000-1A9ER; GBD-H2000-2ER; GBD-H20001AER i GBD-H2000-1BER

Ovaj novitet u G-Squad liniji je dostupan u buticima, maloprodajna cena mu je 595 evra.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Casio
Model: G-Shock GBD-H2000 G-Squad
Reference: GBD-H2000-1AER (crni s crvenim detaljima);
GBD-H2000-1A9ER (crni sa zelenim kaišem);
GBD-H2000-1BER (crni); GBD-H2000-2ER (tamnozeleni)
Dimenzije  kućišta: 52,6 x 59,6 x 19,4 milimetra
Težina: 63 g
Materijal kućišta: karbonska vlakna, bioplastika
Narukvica/kaiš: bioplastika
Vodootpornost: 200 m
Mehanizam: kvarcni modul Tough Solar
Cena: 595 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -