22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiCartier Panthere

Cartier Panthere

- Oglas -

Cartier slavi 100 godina pantera kao motiva na njihovim satovima i nakitu. Iste te 1914. godine, Louis Cartier naručio je jednu ilustraciju od francuskog slikara Georga Barbiera. Tema je bila žena sa panterom, koja je potom korišćena za oglašavanje. Prva prava panter dama za Cartier bila je Jeanne Toussaint, bliska saradnica i muza Louisa Cartiera. Upamćena kao originalna, kreativna, ali i zahtevna žena.

Razigran, senzualan, nežan, ali u isto vreme i divlji. Danas se motiv pantera vezuje za ovaj brend. Kako bi na najbolji način obeležio stogodišnjicu, Cartier je predstavio liniju nakita od 56 delova. Narukvice, ogrlice, prstenje, minđuše…

Nakit u kolekciji razlikuje se po dizajnu, ali su za svaki primerak karakteristične oči životinje, predstavljene sa dva smaragda. Možemo izdvojiti prsten od belog zlata, optočen berilom, smaragdima, oniksom i dijamantima. Cena ovog impozantnog primerka iznosi 291,000 američkih dolara.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -