05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiCartier Crash Skeleton

Cartier Crash Skeleton

- Oglas -

Cartier Crash Skeleton je jedan od željno iščekivanih modela koji su predstavljeni na ovogodišnjem SIHH-u. Skeletonizovana verzija originalnog modela Crash iz 1967. inspirisana je Cartierovim satom koji je, tokom automobilskog udesa jednog od Cartierovih direktora, pretrpeo veliku štetu, ali nije prestao da radi. Ipak, kućište se prilično izobličilo, pa je sat neodoljivo podsećao na one s Dalijevih slika.

Kućište  je za nijansu povećano u odnosu na prvobitni model. Dimenzije su 28 mm sa 45 mm,  visina  9 mm. U njemu se nalazi kućni kalibar 9618 MC s dve glavne opruge. U skladu sa specifičnim oblikom kućišta i mehanizam je morao biti oblikovan potpuno asimetrično. Radi na frekvenciji od 4Hz i ima rezervu snage od tri dana. Još jedan problem, uzrokovan nestandardnim oblikom, bilo je staklo. Safirno staklo se nije moglo oblikovati u skladu sa zahtevima, tako da se i sa donje i sa gornje strane kućišta nalaze mineralna stakla.

Cartier Crash Skeleton ide uz sivi krokodilski kaiš. Biće proizvedeno samo 67 primeraka od svake verzije. Kućišta obe verzije su od platine, a skuplja verzija je ukrašena dijamantima. 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -