19 / 09 / 21
- OGLAS -
NovostiBugatti kao inspiracija

Bugatti kao inspiracija

- Oglas -

Ralph Laurenova kolekcija satova Automotive predstavlja snažnu vezu između dva sveta u kojima su preciznost, stil i dobre performanse ključne – svet časovničarstva i automobila. Inspiraciju za novu kolekciju satova, Ralph Lauren je pronašao u jednom od najpoznatijih svetskih automobila, legendarnom Bugattiju Type 57SC Atlantic Coupe iz 1938, koga je Lauren 2014, u sopstvenoj interpretaciji, vratio u život u samo četiri primerka.

Kolekcija Automotive donosi šest novih modela izrađenih od kombinacije materijala kojima se dočaravaju luksuz i čistota linija Bugattijeve instrumentalne table, pa tako, na primer,  tri modela iz kolekcije imaju ram izrađen od retkog drveta, dok se kod preostala tri, drveni motiv nalazi na brojčaniku.

Novi RL Automotive Skeleton pokreće mehanički kalibar RL1967 na ručno navijanje, koji je ujedno i prvi Laurenov „otvoreni“ mehanizam. Dubina mehanizma naglašena je pločicom i mostovima obojenim u crno, koji se dobro slažu s crnim kućištem od nerđajućeg čelika. Slova RL, zlatno otisnuta na crnom kružnom elementu na 12 časova, ponosan su izraz kreativnog integriteta. Čelični i bronzani elementi sistema zupčanika, velika nemirnica koja oscilira na 18.000 vns i crne kazaljke u obliku mača presvučene slojem bež Super-LumiNove, dodatno obogaćuju vizuelni doživljaj sata koji uokviruje prefinjeni drveni ram.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -