18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiBucherer na Baselworldu

Bucherer na Baselworldu

- Oglas -

Predstavljanjem novog modela Patravi TravelTec II na nedavno održanom Baselworldu, Carl F. Bucherer je obeležio desetu godišnjicu prvog sata iz poznate kolekcije TravelTec.

Novi Patravi TravelTec II ima nešto šire i deblje kućište od svojih prethodnika, a novitet su i ugravirani pokazivač treće vremenske zone na ramu i safirno staklo postavljeno sa strane kućišta da pruža pogled na mehanizam.

Mehanizam sata je kućni automatski Caliber 1901.1 sa 42-časovnom rezervom snage i COSC-ovim sertifikatom. Funkcije modela su sati, minuti, sekunde, datum, hronograf i vremenske zone.

Sat istovremeno prikazuje tri vremenske zone, od kojih se prva nalazi u sklopu oznaka časova i minuta na brojčaniku, druga na unutrašnjem prstenu i treća na ramu. Poseban dodatak je dugme na 10 sati koje omogućava usklađivanje oznaka vremena sa smerom putovanja (s istoka na zapad i obrnuto), te podešavanje datuma.

Kućište prečnika 47,7 mm izrađeno je od nerđajućeg čelika i vodootporno do 100 metara. S prednje strane nalazi se nereflektujuće safirno staklo. Na pozadini sata ugravirana je skala sa 24 svetska grada, koji predstavljaju 24 vremenske zone, i razlikom u časovima među njima.

Tamni brojčanik sadrži podbrojčanik malih sekundi na 3 sata, podbrojčanike hronografa na 6 i 9 časova, te prozor datuma na 4:30 sati.

Kaiš sata je gumeni s preklopnom čeličnom šnalom.

Izvor: watchtime.com

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -