23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiBremont Jaguar MKI

Bremont Jaguar MKI

- Oglas -

Bremontov novi model Jaguar MKI, predstavljen na bazelskom sajmu, nastao je u saradnji s Jaguarom, a inspirisan je klasičnim Jaguarovim automobilom E-Type iz šezdesetih godina prošlog veka.

Brojčanik sata dizajnom imitira instrumentalnu tablu Jaguarovog automobila i sadrži prepoznatljive elemente poput oznaka sati i minuta koje prekrivaju samo tri četvrtine brojčanika, čelične kazaljke od kojih je minutna delimično obojena u crno i crveni isečak ispod 3 sata koji predstavlja „crvenu zonu“ na brzinomeru E-Typea. Prozor datuma smešten je na 6 časova, a podbrojčanik malih sekundi na 9 sati. MKI pokreće Bremontov automatski kalibar BWC/01-10 sa 50-časovnom rezervom snage. Mehanizam ima COSC-ov sertifikat.

Kućište prečnika 43 mm izrađeno je od nerđajućeg čelika. Kroz safirno staklo na pozadini sata pruža se pogled na mehanizam čiji je rotor dizajniran prema volanu automobila. Kaiš je kožni, a sat je vodootporan do 100 metara.

bremont jaguar mkI back

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -