21 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiBreitling Top Time Triumph - više od partnerstva

Breitling Top Time Triumph – više od partnerstva

- Oglas -

U sklopu saradnje sa renomiranim britanskim brendom Triumph, Breitling je nedavno predstavio interpretaciju Top Time hronografa koji je inspirisan estetikom nostalgičnog Thunderbird 6T motocikla.

Bliske veze sa svetom motocikala kompanija Breitling u prethodnom periodu potvrdila je nizom interesantnih časovnika. Trenutna ponuda švajcarskog brenda tako obuhvata modele Premier B01 Chronograph 42 Norton i Top Time Deus Limited Edition – izdanja koja su namenjena ljubiteljima adrenalina i vožnje na dva točka. Saradnja sa kompanijom Norton i specijalistom za prerade motocikala Deus Ex Machina poslužila je kao svojevrsna uvertira za novu, po mnogima i najatraktivniju epizodu – promociju časovnika Top Time Triumph koji deli identitet sa ekskluzivnim motociklom.

Breitling Top Time Triumph 2 3
Breitling Top Time Triumph zahvaljujući dimenziji od 41 mm predstavlja jedan od najuniverzalnijih sportskih hronografa

Trenutak je gotovo savršeno procenjen, budući da kompanija Triumph Motorcycles u 2022. godini proslavlja 120 godina od proizvodnje prvog motocikla. U sklopu obeležavanja značajnog jubileja Triumph će kolekcionarima ponuditi i limitirano izdanje motocikla, kompletirano i raritetnim časovnikom koji neće biti dostupan u slobodnoj prodaji. Srećom, Breitling je entuzijastima izašao u susret putem modela linije Top Time, čija će komercijalna referenca biti deo salona i butika.

Breitling Top Time Triumph 2 1
Ice Blue brojčanik limitiranog izdanja prezentuje minimalistički stil, bez prepoznatljivog Zorro motiva

U prvom planu komercijalne reference A23311121C1X1 je autentična Ice Blue nijansa brojčanika, koja ima istorijske korene: osim čuvenog Thunderbird 6T motocikla, manufaktura Breitling kolekcionare podseća i na Breitling Top Time Ref. 815 iz perioda sedamdesetih godina 20. veka. Dizajnerski, Breitling Top Time Triumph pleni diskretnim, buntovnim šarmom koji je karakteristika vintidž motocikala. Svedena pozadina je dekorisana prepoznatljivim Zorro motivom, koji je istakao kontrastne podbrojčanike. Spoj klasičnog stila i modernih rešenja vidljiv je i na kućištu prečnika 41 milimetra. Simbolično, oznake kompanija Breitling i Triumph postavljene su na pozicije 12 i 6 časova. U nostalgičnom maniru, hrono tasteri su predstavljeni većim dimenzijama. Veran nasleđu, novitet kompanije Breitling promoviše i crni kaiš od kože.

11 breitling top time triumph rgb 1
Breitling Top Time Triumph reference A23311121C1X1 dostupan je u slobodnoj prodaji

Posvećenost detaljima je primetna čak i na poleđini čeličnog kućišta, koje je oplemenjeno filigranskim prikazom paralelnog twin Triumph agregata. Za preciznost i pouzdanost brine Breitling kalibar 23, dekorisan sa 27 rubina. Reč je o hronometru koji ispunjava rigorozne standarde COSC sertifikacije i isporučuje rezervu snage od 48 časova.

Breitling Top Time Triumph 3
Posvećenost detaljima je potvrđena i gravurom Triumph agregata na poleđini kućišta

Kako bi na što efektniji način obeležio saradnju, Triumph je prezentovao i Speed Twin Breitling Limited Edition – motocikl odvažnog dizajna. Posvećenost detaljima je na najvišem nivou – na vrhu rezervoara pozicioniran je Breitling logo, dok je dizajn kazaljki na instrumentima nesumnjivo inspirisan dizajnom Breitling satova. Crno kožno sedište dekorisano je sivim vezom, koji referiše na kaiševe Breitling časovnika.

Breitling Top Time Triumph 4
Ergonomsko sedište motocikla dekorisano je početnim slovom manufakture Breitling

Osim privlačne pojave snagu argumenata kompletira i agregat zapremine 1,200 kubika koji konjske snage broji do kote 98,6. U pitanju je svojevrsni kolekcionarski plen, budući da će se proizvodnja motocikla završiti nakon 270 primeraka. 

Fotografija 4 Breitling
Triumph motocikl kombinacijom boja ističe bliske veze sa novim hronografom brenda Breitling

Breitling Top Time Triumph moguće je poručiti po ceni od 5.290 evra.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Breitling
Model: Top Time Triumph
Referenca: A23311121C1X1
Prečnik: 41 mm
Materijal kućišta: nerđajući čelik
Narukvica/kaiš: koža
Vodootpornost: 30 metara
Mehanizam: Breitling 23 samonavijajući mehanički
Rezerva snage: 48 časova
Cena: 5.290 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -