22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiBreguetova izložba u San Francisku

Breguetova izložba u San Francisku

- Oglas -

Izložba pod nazivom „Breguet: Umetnost i inovacija u časnovičarstvu“ predstavlja dosad najveće izlaganje kolekcije satova jednog brenda održano u muzeju umetnosti; biće otvorena do 10. januara naredne godine. Izložba je podeljena na petnaest segmenata od kojih je svaki posvećen jednoj od inovacija Abraham-Luja Bregea, kao i crticama iz njegovog života. Izloženi su satovi iz perioda samog začetka brenda od 1775. pa sve do razdoblja Art Decoa iz sredine 20. veka. Od kolekcije odstupa samo reprodukcija sata Marie Antoinette iz 2008. godine.

Najatraktivniji eksponati su putni sat izrađen za Napoleona, sat „na dodir“ napravljen za Napoleonovu ženu Žozefinu, i džepni satovi brojnih vladara iz Evrope i Otomanskog carstva. Izložba zato ne predstavlja samo nasleđe brenda već istoriju cele Evrope tokom dva veka.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -