18 / 06 / 24
- OGLAS -
NovostiBreguet i Rado na Baselworldu

Breguet i Rado na Baselworldu

- Oglas -

Breguet je na Baselworldu predstavio Tradition Automatique Seconde Rétrograde 7097. Ovo je novi model iz kolekcije Tradition čija je glavna karakteristika netipični brojčanik koji ne prekriva celo lice sata, već je umanjen i smešten tako da otkriva mehanizam.

Časovi i minuti se nalaze na malom srebrnom brojčaniku s ručno ugraviranim motivom „guilloche“, smeštenim na 12 sati, a na koji se nastavlja retrogradna kazaljka sekundi. Poseban detalj ovog sata je „pare-chute“ protivudarni sistem, koji je dizajnirao Abraham-Luj Brege davne 1790, a nalazi se na 4 časa.

Mehanizam sata je automatski kalibar 505SR1 sa 38 rubina i 50-časovnom rezervom snage. Kućište prečnika 40 mm dostupno je u verzijama od 18-karatnog belog ili ružičastog zlata, a vodootporno je do 30 metara. Sat ide uz kožni kaiš.

Rado je, pak, na Baselworldu predstavio nove modele iz kolekcije HyperChrome. Glavna karakteristika novih satova je posebni materijal od koga su napravljeni; keramika tretirana plazmom je izdržljiva i otporna na ogrebotine i ima blistav, metalni odsjaj koji s vremenom neće izbledeti.

Model HyperChrome Automatic XL ima kućište prečnika 42 mm, kazaljke i oznake sati od ružičastog zlata, presvučene PVD-om, i prozor datuma na 3 časa. Krunica je izrađena od nerđajućeg čelika i presvučena PVD-om.

Model HyperChrome XXL kao dodatke ima skalu brzinomera ugraviranu na ramu sata i istaknutu slojem Super-LumiNove, tri podbrojčanika hronografa i prozor datuma između 4 i 5 časova. Kućište XXL-a prečnika je 45 mm.

Posebno izdanje sata je model sa 56 dijamanata na ramu i kućištem prečnika 36 mm, a koji će biti raspoloživ u samo 600 primeraka.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -