27 / 11 / 22
- OGLAS -
NovostiBovet 1822 Récital 22 Grand Récital

Bovet 1822 Récital 22 Grand Récital

- Oglas -
Récital 22 Grand Récital, luksuzni sat švajcarskog brenda Bovet 1822, oda je astronomiji i misteriji svemira. Naime, srce sata je zanimljiva komplikacija pod imenom Tellurium-Orrery, koja prikazuje kretanje Sunca, Zemlje i Meseca.
 
Sunce predstavlja jednominutni leteći tourbillon koji je postavljen na 6 sati i izdignut da bi se isticao među ostalim elementima brojčanika, a kavez mu je u obliku Sunčevih zraka. Svojom rotacijom tourbillon prikazuje sekunde. Iznad Sunca smeštena je velika, minuciozno oslikana Zemljina polulopta, koja se okreće oko svoje ose, prikazujući časove u okviru prirodnog 24-časovnog ciklusa. Oko Zemlje kruži mala kugla Meseca, koja prikazuje sinodički mesec u trajanju od 29,53 dana. Zemlja je premazana luminiscentnim slojem da bi se videla u mraku. 
 
 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -