22 / 01 / 22
- OGLAS -
NovostiBlack Velvet

Black Velvet

- Oglas -

Švajcarski brend Roger Dubuis iskoristio je sajam u Ženevi kako bi izložio ženske satove iz kolekcije Velvet Diva. Među njima je posebno upečatljiv model Black Velvet, koji predstavlja kombinaciju kućišta i brojčanika izrađenih od ugljenika (što daje satu pomalo sportski pa čak i „muški“ izgled), te tradicionalnih plavih turmalina zaslužnih za prefinjenu i ženstvenu estetiku.

Kućište prečnika 36 mm i visine 8,77 mm izrađeno je od ugljenika, materijala upola lakšeg od titanijuma pa samim tim prijatnijeg za nošenje. Ram sata i ušice kaiša su, novom tehnikom ugradnje dragog kamenja u ugljenik, ukrašeni s čak 66 plavih turmalina, poznatih pod nazivom paraiba. Ugljenična kućišta najčešće se vezuju za muške satove pa je ugradnjom turmalina ublažena „muška“ estetika i postignut vrlo zanimljiv i elegantan ženstveni izgled. Kućište je vodootporno do trideset metara.

I brojčanik je izrađen od ugljenika tehnikom slaganja slojeva, kojom se postiže poseban mermerni efekat koji je jedinstven za svaki primerak sata. Na brojčaniku se nalaze uvećane rimske brojke i jednostavne kazaljke.

Sat pokreće manufakturni automatski kalibar RD821 sa 33 rubina, 48-časovnom rezervom snage i funkcijama sati i minuta. Kalibar je ukrašen ženevskim motivom i radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas.

Kaiš sata je od svetloplavog satena i ima preklopnu šnalu od titanijuma.

Black Velvet je izrađen u ograničenoj seriji od 88 primeraka.

Iz časopisa Satovi i nakit broj 19, godina IX, leto 2016.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -