05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiBaume & Mercier Clifton 8-Day Power Reserve

Baume & Mercier Clifton 8-Day Power Reserve

- Oglas -

Kako bi proslavio 185. godišnjicu postojanja, Baume & Mercier predstavio je model Clifton 8-Day Power Reserve sa IWC Schaffhausen mehanizmom! Novi model predstavlja sam vrhunac ponude ovog proizvođača satova.

Kućište modela Clifton 8-Day Power Reserve izrađeno je od 18-karatnog ružičastog zlata i ima prečnik od 45mm. Brojčanik odlikuje dobra preglednost, ali je i prilično ispunjen. Prikaz sati i minuta vrši centralno, dok se sekunde prikazuju na malom podbrojčaniku lociranom na „6h“. Prisutan je i prikaz datuma, a indikator rezerve snage pokazuje koliko dana je ostalo do zaustavljanja sata.

U satu se nalazi IWC 59210 kalibar. Ovo na prvi pogled zvuči čudno, ali treba imati u vidu da su IWC i Baume & Mercier u zajedničkom vlasništvu od strane Richemont grupacije. Mehanizam se navija ručno, a rezervu snage od čak 8 dana obezbeđuje jedno burence sa glavnom oprugom, koja ima prilično velike dimenzije. 

Baume & Mercier Clifton 8-Day Power Reserve biće proizveden u simboličnih 185 primeraka, po ceni od 15.000 švajcarskih franaka.

Baume Mercier Clifton 2
 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -