22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiAudemars Piguetov popularni ronilački sat u novom ruhu

Audemars Piguetov popularni ronilački sat u novom ruhu

- Oglas -

Novi Royal Oak Offshore Diver 42 MM ima robustno čelično kućište koje, za razliku od prethodnih modela, krasi nešto umereniji prečnik od 42 mm.

Švajcarski časovničarski brend Audemars Piguet predstavio je nove verzije popularnog luksuznog ronilačkog modela Royal Oak Offshore, koje su zadržale upečatljivu AP-ovu sportsku estetiku, a nadograđene su novim dizajnerskim rešenjima, mehanizmom i kaiševima sa sistemom brze i jednostavne zamene.

Umereniji prečnik
Novi Royal Offshore Diver 42 MM ima robustno čelično kućište koje, za razliku od prethodnih modela, krasi nešto umereniji prečnik od 42 mm. Kućište ima tipični AP-ov osmougaoni ram, safirno staklo s obe strane i vodootpornost do 300 m. Krunice na novom modelu su presvučene keramikom radi veće trajnosti.
Brojčanik je ukrašen AP-ovim motivom Méga Tapisserie, a novost su potpuno izmenjene luminiscentne oznake vremena – izduženi štapićasti indikatori označavaju 3, 6, 9 i 12 časova, dok skraćene četvrtaste oznake prikazuju petominutne razmake. Novi detalj su i AP-ovi zlatni inicijali umesto punog imena brenda. Sat je zadržao unutrašnji ram s oznakama vremena, koji se podešava dodatnom krunicom na 10 časova.

AP ROO 15720ST OO A027CA 01 closeup

Novi kalibar
U unutrašnjosti sata nalazi se novi manufakturni automatski kalibar 4308 sa 32 rubina, 60-časovnom rezervom snage, frekvencijom od 28.800 vibracija na sat i funkcijama časova, minuta, sekundi i datuma. Kalibar je minuciozno ukrašen kružnim motivom i motivom Côtes de Genève i ima oscilirajući teg od 22-karatnog ružičastog zlata premazan crnom bojom.
Sat je nadograđen i novim čvrstim gumenim kaišem sa sistemom za brzu i jednostavnu zamenu. Posebnost ovog sistema je to što je u potpunosti ugrađen u kaiš i ušice kaiša pa nisu bila potrebna nikakva prilagođavanja na samom kućištu.

AP ROO 15720ST OO A052CA 01 backcase

Tri verzije
Royal Oak Offshore 42 MM ima tri verzije – Trailblazing Khaki ref. 15720ST.OO.A052CA.01 s maslinastozelenim brojčanikom i kaišem, Navy Blue ref. 15720ST.OO.A027CA.01 s tamnoplavim brojčanikom i kaišem i Pristine Grey ref. 15720ST.OO.A009CA.01 sa sivim brojčanikom i kaišem. Sve reference imaju dodatni gumeni kaiš, a u prodaji su od maja, po ceni od 21.500 švajcarskih franaka.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver 42 MM

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -