23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiAudemars Piguet Royal Oak Selfwinding Chronograph 50th Anniversary – crno i zlatno

Audemars Piguet Royal Oak Selfwinding Chronograph 50th Anniversary – crno i zlatno

- Oglas -

Audemars Piguet predstavio je novu verziju elitnog Royal Oak hronografa. Već na prvi pogled jasno je da ovim novitetom manufaktura AP slavi 50-godišnjicu legendarne kolekcije u velikom stilu, budući da nova referenca ima restilizovani brojčanik, zlatne detalje i unikatan ukras mehanizma. Upoznajte prestižni sat izrađen od materijala mistične lepote – crne keramike.

Royal Oak model je velikim slovima upisan u istoriju časovničarstva. Takođe, to je sat koji je presudno doprineo formiranju planetarnog uspeha marke. U karakteristike sata, čiji je dizajner neprevaziđeno daroviti Žerald Ženta, koji je 1972. godine ušao na tržište kao prvi luksuzni sportski sat na svetu, ubraja se osmougaono kućište s vijcima i integrisana metalna narukvica. Brojčanik tapisserie uzorka danas je jedan od zaštitnih znakova sata i marke. A to je tek početak.

Royal Oak – pet decenija sportskog luksuza

Keramika jeste prepuna čari, ali treba imati na umu da se dobija složenim procesom i da zahteva mnogo stručnosti, posebno kada je reč o tehnici ručne dorade. U finalu nastaje materijal otporan na ogrebotine, koji nenadmašno privlači svetlost, pa je sve češće izbor najuticajnijih radionica.
Dizajnerski i vizuelno, najnovija verzija 41 mm Royal Oak Selfwinding Chronographa obložena je crnom keramikom s kontrastnim detaljima od ružičastog zlata koji se pojavljuju na brojčaniku. Iako crna keramika izgleda savremeno, Audemars je pribegao tradicionalnoj izradi. Svaka keramička komponenta je polirana i brušena pre nego što je formiran finalni pečat filigranskim manuelnim radom.

Audemars Piguet Royal Oak RO 26240CE OO 1225CE 01 prednji kadar
Za proslavu pedesete godišnjice novi Royal Oak u crnoj keramici donosi novu verziju brojčanika

Lepota grande tapisserie brojčanika

Crni brojčanik uključuje proslavljeni, voljeni i neretko kopirani grande tapisserie uzorak i odgovarajuće detalje u tonu ružičastog zlata. Tako aplicirani indeksi, kazaljke i potpis Audemars Piguet stvaraju otmen kontrast.
Osim toga, za rođendansko izdanje logo je simbolično izmenjen. Umesto apliciranog AP monograma sada na poziciji 12 sati stoji zlatni Audemars Piguet potpis s jedinstvenom tipografijom. Reljefni potpis je od tankih slojeva 24-karatnog zlata, što satu daje još moćniji izgled. Svako slovo je spojeno karikama veličine vlasi, ručno postavljeno i vezano na brojčanik mikrovezama koje su gotovo nevidljive golim okom. Povećanjem male sekundare sva tri podbrojčanika imaju identične dimenzije, a čitljivost i ergonomija su unapređeni. Poslovično sveden, dizajn je skladno izneo i prikaz datuma na poziciji 4,30.

Kalibar 4401 – moć flajbek tehnologije

U novom AP hronografu radi automatski kalibar 4401 s flajbek funkcijom koja korisniku omogućuje da zaustavi, resetuje i pokrene hronograf jednim jednostavnim dodirom. Patentirani mehanizam za ponovno postavljanje na nulu osigurava da se svaka kazaljka brojača istog trenutka vrati na početni položaj. Konstrukcijski, kalibar 4401 sastavljen je od 381 elementa i 40 rubina.

Audemars Piguet Royal Oak RO 26240CE OO 1225CE 01 poledjina
Unutrašnjost specijalno dekorisanog kalibra 4401 vidljiva je kroz prozirno safirno staklo

Izvrsnost potvrđuje mehanizam sa finom završnom obradom, uključujući côtes de Genève dekor i niz drugih ukrasa koji se vide kroz zadnju stranu kućišta od safirnog stakla.
Nova verzija 41 mm AP Royal Oak Selfwinding hronografa opremljena je rotorom od 22-karatnog zlata, koji sadrži logo „50 years“ i ugravirani potpis Audemars Piquet. Rotor je simbolično u tamnoj boji kako bi odgovarao tonu kućišta. Narukvica od crne keramike diskretno je revidirana, dok preklopna kopča osigurava bezbednost i komfor.

Audemars Piguet Royal Oak RO 26240CE OO 1225CE 01 bela pozadina
Detalji od zlata daju notu luksuza prepoznatljivom stilu ciferblata

50th Anniversary – sigurna investicija?

Na kraju, sigurno se pitate koliki je iznos neophodno izdvojiti za novi AP. Iako nije u pitanju limitirano izdanje, novitet prema očekivanjima prati visoka cena od 66.700 CHF. Za utehu, onima koji ga kupe ostaje saznanje da je jubilarna referenca budući klasik, sat koji će neminovno pratiti poseban status a veoma izvesno i stabilan rast cene. Takođe, za pomenuti iznos Audemars isporučuje najnaprednije i najprestižnije materijale, što je samo po sebi dovoljno da Royal Oak Selfwinding Chronograph 50th Anniversary apsolutno opravda poverenje.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Audemars Piguet
Model: Royal Oak Selfwinding Chronograph 50th Anniversary
Referenca: 26240CE.OO.1225CE.01
Dimenzije: prečnik 41 mm; visina kućišta 12,4 mm
Materijal kućišta: keramika
Narukvica/kaiš: keramika
Vodootpornost: 50 m
Mehanizam: kalibar 4401 automatski
Rezerva snage: 70 časova
Cena: 66.700 CHF

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -