12 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiAudemars Piguet Royal Oak Concept Tourbillon „Spider-Man“ - vreme je za superheroje

Audemars Piguet Royal Oak Concept Tourbillon „Spider-Man“ – vreme je za superheroje

- Oglas -

Novi model elitne kompanije AP definitivno će uhvatiti bogate kolekcionare u svoju u mrežu. Zahvaljujući saradnji sa studiom Marvel, ekstravagantni Royal Oak na brojčaniku ističe čuvenog strip-junaka, što je samo po sebi dovoljno za unikatni status. Kome to baš i ne deluje ubedljivo, bez argumenata će ostati nakon informacije da je novi Royal Oak dostupan u svega 250 primeraka, po ceni od čak 195.000 švajcaraca.

Ljubitelji brenda Audemars Piguet sigurno pamte da je 2021. AP sklopio partnerstvo s kompanijom Marvel i predstavio Royal Oak Concept Black Panther. Sada je na redu novi superheroj.

AP ROC Spider Man prednji kadar
Spajdermen je s vremenom postao jedan od najpopularnijih, najdugovečnijih i komercijalno najuspešnijih superheroja sveta, a nesumnjivo i najpoznatiji lik izdavača Marvel

Sveznajuća Wikipedia velikodušno stavlja na uvid podatke: Spajdermen (Spider-Man) je superheroj koji se pojavljuje u američkim Marvel Comics stripovima. Stvorili su ga pisac i urednik Sten Li i umetnik Stiv Ditko, a prvi put se trijumfalno pojavio u antologijskom stripu Amazing Fantasy #15 iz 1962. godine. Od tada je Spajdermen prikazivan u televizijskim emisijama, filmovima, video-igricama, romanima i predstavama. No, u Wikipediji nema podataka o uticaju koji je Spajdermen ostavio na niz generacija.

Drugo poglavlje sage o Marvel x Audemars Piguetu

Prepoznatljivo i futurističko kućište nastupa u standardnom prečniku od 42 milimetra. Visina je 15 milimetara, dakle, definitivno nije preterano vitko. Novi AP je izrađen od titanijuma petog stepena, što omogućuje impresivne karakteristike i malu težinu. Kao dodatak, crni osmougaoni bezel i krunica upečatljiv su kontrast i pojačavaju moćan izgled. A kako su izrađeni od keramike, kompletiraju mozaik savremenih materijala.

AP ROC Spider Man montaza
Za ručnu izradu Spajdermenove siluete potrebno je oko 50 časova. Osnova je od belog zlata

Ipak, za jedinstveni utisak zadužen je spektakularni brojčanik – praznik za oči velikih (i bogatih) dečaka. Atraktivni skeletonizovani cifer ukrašen je slikom Spajdermena u prepoznatljivom odelu. Maskirani superheroj prikazan je u 3D tehnologiji – a kako je sve rađeno ručno, realističnosti prikaza nemoguće je pronaći nedostatak. Podjednako je spektakularan i izbor materijala. Tako je silueta superheroja izrađena od bloka belog zlata. Njegovo odelo je zatim teksturisano laserskim graviranjem. Za kraj je na scenu stupilo pedantno i detaljno ručno bojenje, zbog čega je svaki komad jedinstven.

AP ROC Spider Man
Kućište kombinuje titanijumske i keramičke elemente. Prečnik je 42 a visina čak 15 milimetara

Pozornica detalja i performansi

AP ROC Spider Man pozadin a
Mehanizam manufakture Audemars Piguet sastavljen je od 197 delova. Rezerva snage je trodnevna

Ako na trenutak zanemarimo prikaz Spajdermena, demonstraciju veštine izrade modela Royal Oak Concept Tourbillon „Spider-Man“ svakako najbolje ilustruje kalibar 2974. Čarolija je u tome što se, zahvaljujući vrhunskim časovničarima, čini da Spider-Man zaista lebdi unutar sata. Iz tehničke perspektive, najveći izazov bilo je stvaranje te strukture. Ovaj manufakturni kalibar najviše klase sastavljen je od 197 elemenata. U okviru dimenzija 32,25 x 5,82 milimetra AP je predstavio sve ono što aktuelna tehnologija ima na raspolaganju. Ručno navijani sat kuca na 21.600 vibracija po satu, a rezerva snage je deklarisana za trodnevnu autonomiju.

AP ROC Spider Man luminacija
Efektna luminacija ističe jedinstveni karakter novog AP-a

Royal Oak Concept Tourbillon „Spider-Man“ dolazi opremljen crnim i sivim gumenim kaišem. Sistem izmenjivih kaiševa omogućuje promenu u treptaju oka, bez alata. Sat se na ruku pričvršćuje sklopivom kopčom od titanijuma. Unikatni Royal Oak Concept Tourbillon „Spider-Man“ vodootporan je do 50 metara, što je u redu jer paukovi ionako ne vole vodu…

Ekstravagantna i ekskluzivna referenca biće dostupna u 250 primeraka, po ceni od 195.000 CHF.

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Audemars Piguet
Model: Royal Oak Concept Tourbillon „Spider-Man“
Referenca: 26631IO.OO.D002CA.01
Dimenzije kućišta: prečnik 42, visina 15 mm
Materijal kućišta: titanijum, keramika
Narukvica/kaiš: guma
Vodootpornost: 50 m
Mehanizam: kalibar 2974
Dimenzija mehanizma: 32,25 x 5,82 mm
Frekvencija rada: 21.600 vps
Broj komponenata: 197
Rezerva snage: 72 časova
Cena: 195.000 CHF

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -