05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiAudemars Piguet Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher

Audemars Piguet Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher

- Oglas -

Audemars Piguet manufaktura nedavno je predstavila Royal Oak Laptimer koncept model u čast Mihaela Šumahera. Radi se o tehnički veoma složenom modelu sa jednom posebnom funkcijom.

Naime, pre pet godina Šumaher je inženjerima u AP-u postavio sledeće pitanje: „Može li se napraviti mehanički sat za upotrebu u automobilskim trkama koji ima mogućnost da meri vremena većeg broja pređenih krugova?“ Ovo naizgled jednostavno pitanje iniciralo je razvoj koji je potrajao gotovo pet godina.

Royal Oak Laptimer koncept u okviru jedne hronografske funkcije poseduje dva nezavisna sistema sa memorijom. Dve centralne kazaljke kontrolišu se nezavisno putem tri tastera. Dva su na konvencionalnim pozicijama, sa desne strane kućišta, a treći je smešten na „9 h“. Pritiskom na njega zaustavljaju se oba merena vremena, s tim što pozicija poslednjeg ostaje sačuvana, a prvo mereno vreme kreće ispočetka, beležeći nov krug. Pored toga sat se može koristiti i kao običan flajbek hronograf, i tad jedno vreme meri paralelno sa obe kazaljke.

Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher biće proizveden u ograničenoj seriji od 221 primerka, što je tačan broj pobeda koje je Mihael Šumaher ostvario u svojoj Formula 1 karijeri.  

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -