24 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiAudemars Piguet Royal Oak 37mm – magija Tiffany nijanse

Audemars Piguet Royal Oak 37mm – magija Tiffany nijanse

- Oglas -

Royal Oak će uvek biti vodeća linija renomirane marke Audemars Piguet, pa je njen svaki novi model dovoljan za globalnu pažnju. A ta pažnja je očekivano veća ako je u pitanju sat koji koketira s najaktuelnijim trendovima. Upravo je to slučaj s novim zlatnim AP-om koji spaja prepoznatljivo kućište od 37 milimetara i očaravajući tirkizni brojčanik. Dobrodošli na doručak kod Tyffanyja, ali na AP-ov način!

Nakon što je većina rivalskih kompanija ispucala novitete i potrošila sve adute, na scenu je stupio Audemars Piguet. Samouvereno i snažno, jer i ne može drugačije…
Svojevrsnu trpezu novih AP modela začinio je sat čija boja ciferblata neminovno asocira na Patekov Nautilus u Tiffany izdanju, sat koji je nedavno na aukciji prodat za 6,5 miliona dolara. A to je 120 puta veći iznos od inicijalne cene… Ultraekskluzivni Nautilus status zaslužuje prevashodno partnerstvom s kompanijom Tiffany. Osnovana 1837, danas planetarno poznata Tiffany and Co prodavnica nakita i juvelirnica brižljivo neguje imidž magneta za dame.

Nakon što se stišala tirkizna bura (koju je dodatno zatalasao čak i MoonSwatch), Audemars je izvukao jaku kartu iz rukava – Royal Oak u vintidž dimenziji od 37 milimetara, s brojčanikom od pravog tirkiza! Kućište je od 18k žutog zlata, neobičnog metala za trenutnu liniju Royal Oak u kojoj dominira ružičasto zlato, ali savršeno pristaje boji brojčanika i retro stilu sata. Da je u pitanju trijumfalni povratak nostalgičnih dimenzija, potvrđuje i podatak da je isti prečnik za prestižni 222 Historiques odabrao i Vacheron Constantin.

Povratak poludragog kamena

Za mnoge ljude Audemars Piguet jeste upravo Royal Oak. Iskustveno, možemo garantovati da neće proći nijedna godina u kojoj nećemo videti najaktuelnije Royal Oak izdanje. Najnovije je iznenadilo čak i najupućenije poznavaoce. Kao deo najnovije ponude Audemars Piguet je predstavio novu 37 mm verziju, sasvim izrađenu od žutog zlata i opremljenu brojčanikom od prirodnog tirkiznog kamena.

Audemars Pigue Royal Oak 37mm Gold prednji kadar
Klasičan dizajn kompaktnog kućišta (37 mm) istaknut je šarmom žutog zlata

Originalni tapisserie ustupio je mesto ekskluzivnom brojčaniku

Tirkiz spada u najstarije poludrago kamenje i u upotrebi je više od 3.000 godina, kao tradicionalni izbor u egipatskoj i kineskoj civilizaciji. U okviru noviteta kuće Audemars Piguet tirkiz je pronašao svoje mesto prvenstveno zbog jedinstvene boje i duhovnih kvaliteta koji mu se pripisuju. Istovremeno, novi Royal Oak Selfwinding 37 mm prvi nudi kombinaciju 18k žutog zlata i brojčanika od tirkiznog kamena. Uz to se ubraja u malobrojne satove Royal Oak linije koji nemaju voljeni tapisserie uzorak. Prema AP-u, tirkizna boja koja se ovde koristi malo je tamnija nego inače i ima prepoznatljive „bore“ koje svakom primerku daju na posebnosti.

Audemars Pigue Royal Oak 37mm Gold brojcanik
Brojčanik je upadljiv ali nije nametljiv. AP je tradicionalno pronašao meru pa samo prikaz datuma remeti apsolutni minimalizam

Royal Oak – kompaktniji i udobniji

Verovatno većina naših čitalaca zna da je originalni oblik kućišta kreirao Žerald Ženta 1972. godine. Tokom prethodnih decenija Royal Oak je izgradio status časovničarske ikone. Nova generacija atipičnih Royal Oak modela od 37 mm dobila je tanje kućište, smanjeno je s 9,8 na 9 milimetara. Na narukvici su, takođe, urađene suptilne korekcije kako bi se poboljšala ergonomija, a polirani rubovi na okviru i narukvici postali su vidljiviji. Ipak, uprkos tome ništa od navedenog nije ugrozilo klasični izgled Royal Oaka.

Audemars Piguet Royal Oak Selfwinding 37 mm u žutom zlatu s prirodnim tirkiznim brojčanikom (referenca 15550BA.OO. 1356BA.01) pokreće automatski kalibar 5900, s garantovanom rezervom snage od 60 sati. Ovaj mehanizam sa zlatnim rotorom i ukrašenim komponentama može se videti kroz zadnju stranu kućišta od safirnog stakla.

Audemars Pigue Royal Oak 37mm Gold mehanizam
Kalibar 5900 isporučuje rezervu snage od 60 časova

Prestiž koji prati satove brenda Audemars Piguet, mitski status Royal Oaka, upotreba zlata ali i ekskluzivnog tirkiza formira cenu od 62.000 evra. Ako nas pitate, novi Royal Oak je pravi džekpot, sat kojem će u budućnosti sasvim sigurno progresivno rasti cena.

Osnovni podaci
Brend Audemars Piguet
Model Royal Oak
Referenca 15550BA.OO. 1356BA.01
Dimenzije prečnik 37 mm;
visina kućišta 9 mm
Materijal kućišta žuto zlato
Narukvica/kaiš žuto zlato
Vodootpornost 50 m
Mehanizam kalibar 5900 automatski
Rezerva snage 60 časova
Cena 62.000 evra

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -