06 / 10 / 22
- OGLAS -
NovostiApple Watch

Apple Watch

- Oglas -

Ljubitelji zagrižene jabuke sa nestrpljenjem su iščekivali 9. septembar, kao datum predstavljanja novih uređaja kompanije Apple. U našem fokusu svakako je bio pametni sat. Radi se o zanimljivom uređaju koji pored funkcije prikazivanja vremena nudi i brojne druge mogućnosti.

Apple sat dolaziće u dve dimenzije. Manja sa 38mm prilagođena je za one sa nešto manjim obimom zgloba, kao i za pripadnice nežnijeg pola. Druga u ponudi biće verzija sa modernih 42mm. Elegantno kućište, pravougaonog oblika, proizvodiće se od nerđajućeg čelika, aluminijuma ili od zlata. Širok asortiman kaiševa od kože, sintetičkih materijala i dve metalne narukvice zadovoljiće većinu ukusa. Ekran koji odmenjuje brojčanik klasičnog sata, prekriven je izdržljivim safirnim staklom.

Veliki problem kod svih uređaja ovog tipa jeste trajanje baterije. Precizna informacija o autonomiji Apple sata trenutno nije dostupna. Zna se samo da će se sat puniti veoma jednostavno, postavljanjem na sistem punjenja koji se zasniva na magnetnom polju.

Na poleđini kućišta nalaze se četiri senzora koji mere vitalne funkcije korisnika sata. Ovo svakako može biti korisno za one koji posvećuju pažnju svom zdravlju, kao i za ljubitelje fitnesa. Krunica je postavljena relativno visoko sa desne strane kućišta. Putem ovakve, digitalne krunice, vrši se upravljanje funkcijama Apple pametnog sata.

Iako možda nije po ukusu prosečnog ljubitelja satova, Apple pametni sat predstavlja zanimljivu alternativu kvarcnim satovima srednje cenovne kategorije. Za očekivati je da će se na rukama mlađih generacija sve više susretati uređaji ovakvog tipa, u odnosu na tradicionalne satove. Važno pomena je da Apple sat zahteva iPhone telefon za funkcionisanje, kao i da će se u prodaji u SAD naći početkom 2015. godine po ceni od 349$.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -