19 / 09 / 21
- OGLAS -
NovostiAltiplano Chronograph

Altiplano Chronograph

- Oglas -

Piaget je ove godine predstavio Altiplano Chronograph, najtanji flyback hronograf na ručno navijanje, čije je kućište „debelo“ 8,24 mm, a mehanizam samo 4,65 mm. Ovo je jedan u nizu rekorda koje manufaktura Piaget postavlja još od 1957. godine.

Altiplano Chronograph, baš kao i čitava kolekcija Altiplano, odlikuje se vanvremenskom elegancijom jednostavnih i čistih, ali istovremeno modernih linija i detalja. Zadržavanje estetske jednostavnosti kolekcije bilo je posebno zahtevno prilikom dizajniranja brojčanika jer sama komplikacija hronografa iziskuje dosta prostora. Podbrojčanici hronografa su, stoga, samo „naneseni“ na brojčanik umesto da su ugrađeni kao zasebni elementi, što je česta praksa. Čistoti i čitljivosti brojčanika doprinose i nenametljive arapske brojke, stilizovane oznake vremena i tanke crne kazaljke. Podbrojčanik malih sekundi smešten je na 6 časova, 30-minutni brojač na 3 sata, a podbrojčanik druge vremenske zone s 24-časovnim prikazom na 9 sati.

Potpuno okruglo kućište prečnika 41 mm izrađeno je od 18-karatnog ružičastog zlata i zatvoreno safirnim staklom s obe strane. Vodootporno je do 30 metara.

Sat pokreće Piagetov manufakturni kalibar 883P na ručno navijanje, s 30 rubina, 50-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, sekundi i flyback hronografa. Ovaj trenutno najtanji mehanizam s flyback hronografom sastavljen je od 240 delova, ukrašen je ženevskim motivom i Piagetovim grbom i radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na sat.

Kaiš sata je od aligatorske kože i ima klasičnu šnalu na ubod od 18-karatnog ružičastog zlata.

Altiplano Chronograph ima i verziju od 18-karatnog belog zlata s 56 dijamanata na ramu kućišta.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -