29 / 09 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeTudorov ronilački sat u retro stilu

Tudorov ronilački sat u retro stilu

- Oglas -
Black Bay Fifty-Eight inspirisan je Tudorovim ronilačkim satovima iz pedesetih godina prošlog veka, koje je krasila velika krunica i crveni trougao na ramu.
Na Baselworldu 2018. Tudor je u okviru popularne kolekcije ronilačkih satova Black Bay predstavio novi model Black Bay Fifty-Eight inspirisan njegovim ronilačkim satovima iz pedesetih godina prošlog veka, pre svega legendarnom referencom 7924, poznatom i pod nazivom Big Crown, koji je dobila zbog uvećane krunice.
Direktna inspiracija

Osim velike krunice, novi Black Bay Fifty-Eight od izvornog modela je nasledio i kućište prečnika 39 mm, što je bila standardna veličina satova u to vreme, vodootpornost do 200 m, crveni trougao na ramu za oznaku početka ronjenja te crni brojčanik s velikim luminiscentnim kazaljkama i oznakama vremena koje su, kao poseban retro detalj, obrubljene zlatom.

Više u Katalogu satova 2019. 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -