05 / 12 / 23
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljePristupačni mehanički satovi

Pristupačni mehanički satovi

- Oglas -

Satovi jesu luksuz i mogu biti skup hobi. Ipak, mišljenje da za dobar mehanički sat treba imati dubok džep, potpuno je pogrešno. U ovom tekstu odlučili smo da vam predstavimo nekoliko kvalitetnih mehaničkih satova u skladu sa ograničenim budžetom.

Prvo mesto na listama ovog tipa uvek pripadne nekom od Seiko modela. Jednostavno, ovaj proizvođač ima toliko široku ponudu, da kupac može da bira između obične Seiko petice od stotinak evra, pa sve do luksuznih Grand Seiko modela sa petocifrenim cenama. Mi smo izabrali popularni Seiko Monster. Radi se o satu sa odličnim odnosom cene i kvaliteta. Za ispod 200 evra dobija se pouzdan japanski automatski mehanizam, vodootpornost od 200m, kao i sasvim pristojna završna obrada. Bilo u verziji sa crnim, ili narandžastim brojčanikom, Seiko Monster odlična je ulaznica u svet mehaničkih satova.

Na drugom mestu fokusirali smo se na mikro-brendove, koji takođe obezbeđuju dobar odnos cene i kvaliteta. Steinhart je ostvario dosta veliku popularnost, zahvaljujući tome što su uspeli da ponude satove sa proverenim švajcarskim mehanizmima, po ne tako visokim cenama. Tako se model inspirisan pilotskim satovima iz Drugog svetskog rata, može dobiti po ceni od 370 evra. Suočićete se sa malim poteškoćama, jer satove mikro-brendova nećete pronaći u domaćim prodavnicama satova. Internet kupovina javlja se kao opcija u ovom slučaju.

Sat koji odlično ide uz elegatnije odevne kombinacije jeste Tissot Visodate. Inspirisan šezdesetim godinama prošlog veka, sa pouzdanim mehanizmom i pedigreom ovog švajcarskog proizvođaća, Visodate predstavlja odličnu kupovinu za oko 500 evra.

Roamer Searock još jedan je od mehaničkih satova koji se mogu kupiti za približno 500 evra. Sa veoma univerzalnim dizajnom, ovaj model može se nositi u svim prilikama. Kao i Tissot Visodate, ovaj model Roamera može se pronaći u našim prodavnicama satova.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -