02 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiSatovi inspirisani fudbalom

Satovi inspirisani fudbalom

- Oglas -

Kao zvanični merač vremena na prvenstvu, Hublot je dizajnirao i Big Bang Unico Bi-Retrograde Chrono, prema bojama zemlje domaćina, odnosno brazilskoj zastavi. Pokreće ga mehanizam kalibra HUB1260 sa dvoretrogradnom funkcijom. Sat ima dve verzije kućišta, obe imaju prednju krunu od ugljeničnih vlakana, dok je kućište od crne keramike ili Hublotove legure, king gold.
Parmigianijev model Pershing Chronograph 005 CBF ima kućište od titanijuma, prečnika 45 mm i dizajniran je prema bojama brazilske reprezentacije, odnosno bojama brazilske zastave. Na plavom brojčaniku s motivom Cotes de Geneve, ističe se pet zelenih zvezdica (koje simbolišu pet brazilskih osvojenih svetskih prvenstava), smeštenih na 3 časa. Sat ima ili plavi Hermesov kaiš od krokodilske kože ili žuti gumeni kaiš s logom CBF.
Audemars Piguet je u čast Lionela Mesija, jednog od najvećih svetskih fudbalera, dizajnirao nekoliko verzija Royal Oakova Leo Messi. Na primer, hronograf koji pokreće automatski mehanizam, s prozorčićem za datum i malim brojačem za sekunde na brojčaniku, zatim model sa čeličnim kućištem i brojačem od antracita ili pak s kućištem od ružičastog zlata ili platine. Svi modeli su napravljeni u ograničenoj seriji i imaju krunu od tantala.
Patravi ScubaTec SFV Special Edicion je model kojim Carl F. Bucherer iskazuje svoju odanost švajcarskoj reprezentaciji. Sat je u bojama švajcarskog tima, crno-crveni, dok se logo švajcarskog fudbalskog saveza (SFV) ističe na 6 časova rotirajuće krune. Ugravirane figure fudbalera su suptilan motiv na crnom brojčaniku, dok je i gumeni kaiš crno-crvene boje.
Tissot je deo fudbalskog sveta još od 1976, kada je za sudije prvenstva dizajnirao Football Chronograph, sa šarenim brojčanikom koji je imao indikator za poluvreme utakmice. Novi, moderni model Quickster Football pokreće kvarcni hronografski mehanizam, s aluminijumskom krunom i kućištem od nerđajućeg čelika s crnom PVD prevlakom. Quickster Football ima silikonski kaiš u raznim bojama, bojama dresova ekipa s prvenstva.
Od marta ove godine JeanRichard je globalni partner londonskog fudbalskog kluba Premier League, Arsenala, povodom čega je dizajniran hronograf Aeroscope Arsenal FC. Kućište sata je napravljeno od peskiranog crnog titanijuma, prečnika 44 mm, s brojčanikom jarkocrvene boje s motivom pčelinjeg saća. Sat pokreće automatski mehanizam JR66, a ima i kazaljku za sekunde u obliku kultnog Arsenalovog topovskog loga.  

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -