22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiRolex proslavio 40 godina kao službeni merilac vremena na US Openu

Rolex proslavio 40 godina kao službeni merilac vremena na US Openu

- Oglas -

Otvoreno prvenstvo SAD (US Open) u golfu vratilo se u istorijski golf klub Winged Foot u Mimeroneku u Njujorku od 17. do 20. septembra. Upravo će se na toj lokaciji obeležiti 40 godina Rolexa kao službenog merioca vremena na ovom takmičenju, navodi se u saopštenju za medije iz Rolexa. Veza između Rolexa i golfa traje već dugih pedeset godina.

Partnerstvo je osnovano pionirskim sporazumom 1967. godine kada je Arnold Palmer, kome su se pridružili njegovi veliki prijatelji i suparnici Džek Niklaus i Gari Plejer (velika trojka), postao prvi golf testimonee Rolexa.

Među najpoznatije Rolex testimonees spadaju:
Fil Mikelson, koji dvadeset deveti put nastupa na ovom takmičenju, i ako pobedi, postaće šesti čovek koji je osvojio sve četiri velike nagrade.
Tajger Vuds, najuspešniji golfer svoje generacije, osvojio je petnaest glavnih naslova od 1997, uključujući i US Open tri puta (2000, 2002, 2008).

USOP19ct 1834 300x243 1

Još jedan Rolex testimonee je Džon Ram, trenutno drugi najbolji svetski golfer.
USOP19ct 1550 300x186 1

Među ostalim Rolex testimonees koji se takmiče na ovogodišnjem US Openu i koji su osvajali velike nagrade, nalaze se Australijanci Džejson Deja i Adam Skot, prvak 2015. Džordan Spit, te Džastin Tomas koji je uživao u izuzetnoj sezoni 2020. godine s tri pobede na PGA Toursu.
Foto/izvor: Rolex

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -