21 / 05 / 24
- OGLAS -
Velike pričeTema nedeljeNovi Patrimony s Mesečevim menama

Novi Patrimony s Mesečevim menama

- Oglas -

Najzanimljivija karakteristika modela Patrimony Moon Phase And Retrograde Date je funkcija indikacije Mesečevih mena, koju treba podesiti jednom u 122 godine.

Vacheron Constantin, čuvena švajcarska manufaktura satova, ove godine je na Ženevskom salonu predstavila niz novih modela među kojima se vanvremenskom elegancijom i čistim linijama ističe novi Patrimony Moon Phase And Retrograde Date.Najzanimljivija karakteristika sata je funkcija indikacije Mesečevih mena, koju treba podesiti jednom u 122 godine. Na srebrnom brojčaniku oslikani disk Mesečevih mena postavljen je u otvor na 6 časova. Iznad otvora nalazi se brojčana skala koja s velikom preciznošću prikazuje broj dana koji su prošli od izlaska poslednjeg mladog Meseca (sinodički mesec). Na gornjoj polovini brojčanika nalazi se pak retrogradni prikaz datuma sa zasebnom centralnom kazaljkom u obliku strele. Kazaljka datuma kreće, naravno, od broja 1, a po završetku meseca vraća se na početak skale. Tanke kazaljke časova i minuta, oznake vremena, Vacheronov malteški krst te Mesec i zvezde na disku Mesečevih mena izrađeni su od ružičastog ili belog zlata, zavisno od modela.

Kućište sata, dimenzija 42,5 x 9,7 mm, izrađeno je od 18-karatnog ružičastog ili belog zlata, zavisno od verzije, i s obe strane je prekriveno safirnim staklom. U kućištu precizno na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas kuca novi manufakturni automatski kalibar 2460 R31L sastavljen od 275 delova, od čega je 27 rubina. Kalibar ima 40-časovnu rezervu snage i funkcije sati, minuta, retrogradnog datuma i indikacije Mesečevih mena sa sinodičkim mesecom. Oscilirajući teg kalibra izrađen je od 22-karatnog zlata i ukrašen malteškim krstom.

Patrimony Moon Phase And Retrograde Date ima verzije od ružičastog i belog zlata, a ide uz crni kaiš od aligatorske kože s šnalom na ubod od 18-karatnog ružičastog ili belog zlata.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -