29 / 09 / 23
- OGLAS -
Velike pričeIntervjuŽan-Mark Pontrus

Žan-Mark Pontrus

- Oglas -

razgovarala: Mila Bulimbašić-Botteri

Žan-Mark Pontrus s kojim smo ekskluzivno razgovarali za naš časopis, na čelu je švajcarskog brenda Roger Dubuis od 2011. godine. Brend je dobio ime po svom osnivaču, a osnovan je 1995, da bi ga Richemont grupa kupila 2008. i još je u njenom vlasništvu. Za ovaj brend sa sedištem u Ženevskom kantonu radi dvesta osamdeset ljudi, od čega je čak sto šezdeset časovničara. To je i razlog zbog koga Roger Dubuis ima u svom portfelju čak trideset jedan ekskluzivni kalibar. Ovaj brend godišnje proizvodi samo 4500 satova, potvrđujući se tako kao jedna od najekskluzivnijih manufaktura u visokom časovničarstvu. Model kojim su se definitivno istakli, svakako je Excalibur Double Tourbillon Skeleton, koji pokreće neverovatan kućni kalibar RD01SQ.

Roger Dubuis trenutno u svetu ima dvadeset dva butika, dok se distribuira u više od dvesta radnji u čitavom svetu. Sa Žan-Markom Pontroom razgovor smo započeli njegovim utiscima s ovogodišnje Ženevske izložbe, na kojoj se, naravno, predstavio i Roger Dubuis.

Ovogodišnji Ženevski salon opet je bio izuzetno uspešan za Roger Dubuis, a verujem da ste i sami primetili kako je naš štand bio isto tako dobro posećen. Uopšte je poseta izložbi bila znatno veća u odnosu na prošlu godinu, što naravno pokazuje koliki je zapravo uticaj ovog jedinstvenog događaja na početku satne godine. Što se Rogera Dubuisa tiče, osećamo se vrlo optimistično u vezi s ovom godinom. Planiramo da nastavimo s našom strategijom koju smo postavili još 2008, kada je Richemont grupa kupila ovaj brend.

Jeste li zadovoljni rezultatima koje ste dosad postigli s novom linijom Hommage?
– Ove godine smo u potpunosti usredsređeni na liniju Hommage. Predstavili smo je u januaru na Ženevskoj izložbi, naravno koristeći sve prednosti velike promocije koje ta izložba u svetu satova ima. Naravno, kao i nekoliko prethodnih godina nastojali smo da naš štand bude što zanimljiviji, i verujem da smo se još jednom našli u centru pažnje. Privukli smo pažnju svih naših partnera, kako distributera, tako i novinara, poput vas. Moram priznati da smo zasad oduševljeni rezultatima koje smo postigli..

Više u časopisu Satovi i nakit broj 15, godina VII, leto 2014.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -