02 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiZenith Academy Cristophe Colomb Tribute To Felix Baumgartner

Zenith Academy Cristophe Colomb Tribute To Felix Baumgartner

- Oglas -

U čast neustrašivog austrijanca, Feliksa Baumgartnera, koji je 2012. godine izvršio padobranski skok iz stratosfere, kompanija Zenith predstavila je limitiranu seriju modela Academy Cristophe  Colomb. Radi se o nesvakidašnjem satu sa modulom za kontrolu gravitacije, u 45-milimetarskom kućištu izrađenom od platine, sa crnim DLC premazom. Biće proizveden u svega deset primeraka.

Na brojčaniku je prikazan sam Baumgartner u trenutku pripreme da iskoči iz kapsule koja ga je popela do stratosfere. U okviru ovog prikaza inkorporiran je i indikator rezerve snage. Najveću atrakciju predstavlja modul za kontrolu gravitacije na „6h“. Donji deo brojčanika okupira prikaz Zemlje u tirkiznoj boji, dok se na gornjem delu brojčanika nalazi mlečni put. Skok Feliksa Baumgartnera prikazan je i na poklopcu sata.

Mehanizam koji pokreće ovaj model veoma je poseban. Radi na frekvenciji od 36,000 otkucaja po času, koja je karakteristična za Zenith i poseduje rezervu snage od 50 časova. Prvenstveno se ističe po žiroskopskom modulu koji neutralizuje efekte gravitacije. Ovaj sistem vidljiv je sa obe strane sata kroz loptasto safirno staklo. Pojednostavljeno, funkcioniše tako što se zaprečni sklop zadržava u horizontalnom položaju, ma kako sat bio okrenut. Za razvoj ovog mehanizma bilo je potrebno čitavih pet godina.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -