29 / 09 / 23
- OGLAS -
NovostiUN-ov hronograf s motivom morskog psa

UN-ov hronograf s motivom morskog psa

- Oglas -

Ulysse Nardinov novi model Diver Chronograph Hammerhead Shark vizuelno je upečatljiv sportski sat koji kao najistaknutiju karakteristiku ima tamnoplavi brojčanik ukrašen motivima čekićara, ajkule vrlo široke glave i vrlo oštrih čula zbog kojih se odlično snalazi pri navigaciji.

Kućište prečnika 44 mm izrađeno je od nerđajućeg čelika ili 18-karatnog ružičastog zlata, zavisno od modela, s obe strane je prekriveno safirnim staklom i vodootporno je do 300 metara. Rotirajući ram sata izrađen je od čelika ili zlata i prekriven je gumom. Na bočnoj strani kućišta nalazi se krunica na vijak isto tako obložena gumom.

Na tamnoplavom brojčaniku ističu se luminiscentne čelične ili zlatne oznake vremena i kazaljke te podbrojčanici hronografa ukrašeni crvenim detaljima; na 3 časa smešten je 30-minutni brojač, na 6 sati nalazi se 12-časovni brojač s prozorom za datum, a na 9 sati postavljene su male sekunde. Na unutrašnjem prstenu oko brojčanika nalazi se skala brzinomera.

Sat pokreće manufakturni automatski kalibar UN-150 sa 25 rubina, 48-časovnom rezervom snage, silicijumskim zaprečnim sistemom i spiralom nemirnice te funkcijama sati, minuta, sekundi, datuma i hronografa. Kalibar radi na frekvenciji od 28.800 vibracija na čas.

Diver Chronograph Hammerhead Shark ide uz gumeni kaiš s preklopnom pločom, a izrađen je u ograničenoj seriji od 300 čeličnih i 99 zlatnih primeraka.

ulysse nardin diver chronograph hammerhead shark 2016 02

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -