22 / 07 / 24
- OGLAS -
NovostiToric Kaleidoscope Prestige

Toric Kaleidoscope Prestige

- Oglas -

Parmigiani Fleurier je na ovogodišnjem sajmu u Ženevi predstavio Toric Kaleidoscope Prestige, veoma prefinjen sat sa zanimljvom funkcijom minute repeatera i brojčanikom s neobičnim motivom kaleidoskopa, fascinantne sprave koja iznenađuje i oduševljava igrom boja, pokreta i oblika. Antikni Sandozov džepni sat skraja 18. veka poslužio je kao inspiracija za novi Parmigianijev ručni časovnik.

Brojčanik novog modela je ukrašen fino oblikovanom rozetom od ružičastog zlata ispod koje je postavljen rotirajući sedefni disk s još jednom zlatnom rozetom; on se pokreće pritiskom dugmeta postavljenog na levoj strani kućišta i svojim okretanjem stvara optički efekt kaleidoskopa. Na brojčaniku u celosti izrađenom oz zlata, ističu se još i prsten oko rozete (presvučen crnim PVD-om i ukrašen motivom guilloché), zlatne oznake vremena i kazaljke časova i minuta u obliku koplja.

Pritiskom spomenutog dugmeta, osim kaleidoskopa, aktivira se i funkcija minute repeatera, koja različitim melodijama označava proticanje sati, četvrti sati i minuta. Zvukove proizvode tzv. katedralni gongovi  vidljivi kroz donje staklo kućišta.

Kućište, prečnika 45 mm i visine 14,1 mm, izrađeno je od 18-karatnog ružičastog zlata, prekriveno je safirnim staklom i vodootporno je do 10 metara.

Sat pokreće manufakturni kalibar PF 358 na ručno navijanje, sa 34 rubina, 40-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, minute repeatera i efekta kaleidoskopa. Kalibar je sastavljen od 374 dela i radi na frekvenciji od 18.000 vibracija na čas.

Toric Kaleidoscope Prestige ide uz crni Hermèsov kaiš od aligatorske kože s šnalom na ubod.

Iz časopisa Satovi i nakit, broj 19, godina IX, leto 2016.

Toric Kaleidoscope Prestige

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -