05 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiRekordni 29. ženevski salon satova priveden kraju

Rekordni 29. ženevski salon satova priveden kraju

- Oglas -
U četvrtak 17. januara 2019. u večernjim satima vrata je zatvorilo 29. izdanje prestižnog Ženevskog salona satova (Salon International de la Haute Horlogerie).
Ovogodišnji SIHH obišlo je rekordnih 23.000 posetilaca, što je 15 posto više u odnosu na prošlu godinu. Od toga je bilo 1.400 novinara iz celog sveta te 3.000 ljubitelja satova onog dana kad je bio otvoren za javnost. SIHH-ove digitalne platforme takođe su postigle veliki uspeh – „hashtag“ #SIHH2019  podeljen je u 380.000 postova na web stranicama, blogovima i webzinima, pa se procenjuje da je objave videlo više od 260 miliona ljudi širom sveta. Ove godine SIHH je posebno popularan bio u Kini, a izazvao je i veliko interesovanje milenijalaca.
Što se tiče trendova u časovničarstvu za 2019, na SIHH-u se ove godine iskristalisala popularnost kolekcionarskih primeraka, živih boja, posebno plave i zelene, umetnički dizajniranih brojčanika, novih legura zasnovanih na ugljenikovim vlaknima i recikliranom titanijumu te modela s komplikacijom mesečevih mena. Ženski satovi dobili su nov dizajn i nove mehanizme, a ukrašavanje dragim kamenjem i dalje je traženo.
Ove godine program SIHH-a bio je ispunjen prezentacijama i raspravama uživo, posetile su ga brojne zvezde poput Pirsa Brosnana i Amande Sejfrid, a kao pun pogodak pokazao se LAB – poseban deo u kojem su brendovi izlagali svoje inovacije.
Ništa manje ne očekujemo ni od sledećeg, jubilarnog 30. ženevskog salona koji će se održavati od 26. do 29. aprila sledeće godine. Mi ćemo kao i svake godine biti tamo, a vi nas pratite na našem portalu, Facebook stranici Satovi i nakit i Instagram profilu @satoviinakit
Izvor: SIHH
Foto: © SIHH 2019
SIHH 2019 zavrsen 02

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -