07 / 12 / 22
- OGLAS -
NovostiParallax Tourbillon

Parallax Tourbillon

- Oglas -

Grönefeldov nagrađeni model Parallax Tourbillon ima leteći (flying) tourbillon s velikom centralnom kazaljkom, stop-sekunde, rezervu snage i indikator za navijanje mehanizma. Njegov dobro osmišljen i besprekoran tourbillon ima funkciju koncentričnih i ritmičnih otkucaja nemirnice povratne opruge i obezbeđuje visoku preciznost merenja vremena. Kao i mostovi mehanizma, tako je i tourbillon izrađen od nerđajućeg čelika, a za ovaj model su braća Grenefeld posebno dizajnirali mehanizam s dodatnim zupčanikom i točkićem koji obezbeđuje 72 časa rezerve snage.

Osim letećeg tourbillona i centralne sekundne kazaljke, Parallax Tourbillon ima još jednu inovativnu karakteristiku: umesto povlačenja krunice za podešavanje vremena, što može dovesti do njenog oštećenja, ona se kod ovog modela pritisne. Indikator na brojčaniku prikazuje funkcije: W – za navijanje ili S – za podešavanje, a kada je odabrana funkcija, oba kaveza mosta tourbillona i centralna sekundna kazaljka automatski se vrate na poziciju na 12 časova i zaustave. Ograničena serija Parallax Tourbillon od 28 primeraka ima kućište od ružičastog zlata, prečnika 43 mm i kožni kaiš, a sat je vodootporan do 30 metara.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -