03 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiMoinetov „jurski“ sat

Moinetov „jurski“ sat

- Oglas -

Moinetov Jurassic Watch, novi model u kolekciji Mecanograph, kao ekskluzivnu karakteristiku ima brojčanik izrađen od oko 150 miliona godina stare fosilizovane kosti dinosaura. Kost korišćena u proizvodnji brojčanika pronađena je u Severnoj Americi, a prema tvrdnjama geologa potiče od dinosaura iz porodice velikih biljoždera. Pri obradi materijala, Moinetovi majstori su se trudili da sačuvaju i istaknu njegovu boju i teksturu.

Sat pokreće Moinetov kućni automatski kalibar LM34 sa 26 rubina, 48-časovnom rezervom snage, COSC-ovim sertifikatom i funkcijama sati, minuta, malih sekundi i datuma. Posebna karakteristika mehanizma je tzv. Energie Plus sistem koji omogućava navijanje sata u oba smera, čime se optimizuje rad rotora.

Kućište prečnika 43,50 mm je od 18-karatnog ružičastog zlata, ima ram pričvršćen vijcima, prekriveno je safirnim staklom s obe strane i vodootporno do 50 metara.

Na smeđem brojčaniku ističu se svetli podbrojčanik malih sekundi s koncentričnim motivom Clou de Paris na 9 sati, prozor datuma na 3 časa te kazaljke sati, minuta i sekundi presvučene zlatom.

Jurassic Watch ide uz kaiš od aligatorske kože, a izrađen je u ograničenoj seriji od samo 12 primeraka.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -