03 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiMetiers d'Art

Metiers d’Art

- Oglas -

Brojni Vacheron Constantinovi satovi godinama su se isticali posebno ukrašenim mehanizmima i kućištima, počevši od cvetnih motiva na prvim džepnim satovima iz 18. veka, preko kerubina i arabeski na modelima iz dvadesetih godina prošlog veka, te tzv. mille feuillesa iz četrdesetih godina, pa ponovo do arabeski na satovima iz osamdesetih. Uzevši u obzir takvu tradiciju gravure i stilizovanog dizajna, ne čudi odluka Vacheron Constantina da 260. godišnjicu osnivanja manufakture obeleži predstavljanjem novih modela s delikatnim ručno ugraviranim ukrasima, kojima je obogatio svoju kolekciju satova Métiers d’Art. Pločice i mostovi kalibara 2260 i 4400 ukrašeni su prefinjenim cvetnim motivima, tačnije, spiralama i arabeskama koje oblikuju list akanta, popularan stilski element još iz antičkih vremena. Motivi akanta ručno su ugravirani na mehanizme izrađene od platine.

Model s kućnim mehaničkim kalibrom 2260 na ručno navijanje ima kućište prečnika 41 mm izrađeno od platine i prekriveno safirnim staklom s obe strane. Mehanizam je sastavljen od 231 dela i 31 rubina, i ima tourbillon i impresivnu 14-dnevnu rezervu snage. Na netipičnom brojčaniku, osim spomenutih ručnih gravura, ističu se kazaljke časova i minuta od belog zlata koje su malo izmeštene s centra, te tourbillon s kavezom u obliku malteškog krsta na 6 sati, a u sklopu koga se nalazi i indikator malih sekundi.

Model s kućnim mehaničkim kalibrom 4400 na ručno navijanje ima kućište prečnika 39 mm, isto izrađeno od platine i prekriveno safirnim staklom s obe strane. Mehanizam je sastavljen od 127 delova i 21 rubina i ima 65-časovnu rezervu snage i funkcije sati i minuta. Oba modela idu uz tamnoplavi kaiš od krokodilske kože sa šnalom od platine. Kao poseban dodatak uz sat se isporučuje lupa.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -