21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiLo Scienziato Luminor 1950 Tourbillon GMT Titanio

Lo Scienziato Luminor 1950 Tourbillon GMT Titanio

- Oglas -
Na ovogodišnjem SIHH-u brend Officine Panerai predstavio je novi model u ekskluzivnoj kolekciji Lo Scienziato, posvećenoj geniju Galileu Galileju. Novi Lo Scienziato Luminor 1950 Tourbillon GMT Titanio je skeletonizovan, izrađen od titanijuma i ima posebno dizajniran tourbillon.

Kućište, prečnika 47 mm, izrađeno je od titanijuma, materijala otpornog na rđu i udarce i 40 posto lakšeg od čelika. S obe strane je zatvoreno safirnim staklom i proizvedeno inovativnom metodom sinterovanja, odnosno konstruisanja trodimenzionalnog predmeta sloj po sloj, upotrebom optičkog lasera i titanijuma u prahu. Ovaj proces je poznat pod nazivom Direct Metal Laser Sintering. Ovako dobijeni slojevi, debeli samo 0,02 mm, sjedinjuju se, posle čega postepeno očvršćuju i tako stvaraju veoma lagane i potpuno ujednačene oblike, koje bi nekom drugom metodom bilo nemoguće proizvesti. Sat je vodootporan do 100 metara.

Model pokreće Paneraijev manufakturni kalibar P.2005/T na ručno navijanje s 31 rubinom, 144-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta, malih sekundi, druge vremenske zone, 24-časovnog prikaza vremena i indikatora rezerve snage. Mehanizam je skeletonizovan, mostovi i pločice su od titanijuma, zbog čega je vrlo lagan, a ima i posebno dizajniran tourbillon čiji se kavez rotira oko ose koja je uspravna, a ne paralelna s nemirnicom, pa punu rotaciju obavi za trideset sekundi umesto, kako je uobičajeno, jednog minuta. Rezerva snage od impresivnih šest dana postignuta je ugradnjom tri serijski povezana kućišta opruge.

Klasičnog brojčanika nema već su elementi postavljeni direktno na skeletonizovani mehanizam. Podbrojčanik malih sekundi nalazi se na 9 sati, indikator dana/noći u drugoj vremenskoj zoni smešten je na 3 časa, a torubillon je vidljiv kroz otvor postavljen na 11 sati. Kazaljke časova, minuta i druge vremenske zone nalaze se na središtu skeletonizovnog mehanizma. Indikator rezerve snage postavljen je na pozadinu mehanizma.

Sat ide uz sivi kaiš od aligatorske kože sa šnalom od titanijuma.

Lo Scienziato Luminor 1950 Tourbillon GMT Titanio izrađen je u ograničenoj seriji od 150 primeraka.

 

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -