21 / 05 / 24
- OGLAS -
NovostiJLC Master Compressor Extreme LAB 2 Blue

JLC Master Compressor Extreme LAB 2 Blue

- Oglas -

Master Compressor Extreme LAB 2 seriju JLC je upotpunio modelom kojim dominiraju plavi detalji. Zbog skeletoniziranog brojčanika očitavanje vremena može izgledati pomalo konfuzno. Ipak, pojedina rešenja prilično su inovativna. Tako je tradicionalni sistem krunice koja se izvlači zamenjen novim rešenjem. Na brojčaniku pri „3 h“ nalazi se selektor koji prikazuje šta se trenutno obavlja okretanjem krunice –  podešava li se vreme ili GMT funkcija. Sekundna kazaljka se ne zaustalja krunicom, već se za to koristi dugme smešteno sa druge strane kućišta.

Kućište prečnika od 46,8 mm izrađeno je od TiVan15 legure titanijuma. Prsten kućišta je od keramike otporne na grebanje. Sistem za brzu promenu kaiša integrisan je u poleđinu kućišta.

Master Compressor Extreme LAB 2 model pokreće „in-house“ mehanizam sa oznakom 780. Sastoji se od čak 569 komponenti, radi na 28.800 vibracija na čas i poseduje rezervu snage od 60 časova. Kod hronograf funkcije mereni minuti prikazuju se na digitalnom brojaču pri „12h“, a tu je i radijalni indikator rezerve snage, postavljen na samom obodu brojčanika.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -