03 / 12 / 23
- OGLAS -
NovostiFabergé Visionnaire DTZ

Fabergé Visionnaire DTZ

- Oglas -

Fabergé, kultni proizvođač luksuznih predmeta, kreirao je 2016. vrlo elegantan sat s funkcijom prikaza dve vremenske zone, koji je idealan za svetske putnike istančanog osećaja za stil.

Novi Fabergé Visionnaire DTZ ima kućište prečnika 43 mm i visine 14,2 mm, napravljeno od ružičastog zlata i titanijuma i s obe strane zatvoreno safirnim staklom. Sat je vodootporan do pedeset metara.

U kućištu, na frekvenciji od 21.600 vibracija na sat, marljivo kuca automatski kalibar AGH 6942 sa 50-časovnom rezervom snage i funkcijama sati, minuta i prikaza druge vremenske zone. Kalibar je ekskluzivno za Fabergé, u saradnji sa svojim timom, izradio cenjeni časovničar Žan-Mark Videreht, saosnivač nezavisne ženevske manufakture Agenhor.

U središtu moderno dizajniranog brojčanika nalazi se „kupola“ sa zlatnim kazaljkama koje pokazuju sate i minute u trenutnoj vremenskoj zoni, te crnim okruglim prozorčićem na kome se  prikazuje vrime u drugoj vremenskoj zoni. Umesto na pozadinu mehanizma, rotor sata je smešten u samu kupolu kako bi stvarao efekat neprestanog pokreta.

Poseban detalj je komponenta u obliku pauna koja je skrivena negde u satu, a simboliše Fabergéov tradicionalni elemenat iznenađenja.

Fabergé Visionnaire DTZ ide uz crni kožni kaiš s preklopnom šnalom.

Faberge Visionnaire DTZ 2016 02

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -