21 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiCapeland Shelby® Cobra 1963

Capeland Shelby® Cobra 1963

- Oglas -

Kolekcija satova Capeland Shelby® Cobra zamišljena je kao spoj pouzdanosti i izdržljivosti automobila koje je prepravljao i opremao legenda američkog automobilizma Kerol Šelbi i tradicionalne Baume & Mercierove preciznosti i dizajna čistih linija.

Na ovogodišnjem sajmu satova u Ženevi, Baume & Mercier je predstavio posebno izdanje modela Capeland Shelby® Cobra inspirisano Šelbijevim najpoznatijim sportskim automobilom Cobra CSX2128 289 Roadster, koji je 1963. pobedio u trci 12 časova Sebringa. Novi model, kao posvetu tom automobilu i važnoj pobedi, na donjem safirnom staklu ima izgravirano „One out of 1963“ i oznaku N̊ 15, referencu na broj pod kojim se automobil trkao te godine.

Kućište prečnika 44 mm i visine 14,65 mm izrađeno je od čelika i s obe strane je zatvoreno safirnim staklom. Vodootporno je do 50 metara.

Na crnom brojčaniku se ističu bele arapske brojke i oznake vremena, žuta skala brzinomera na ramu sata, kazaljke časova i minuta presvučene rodijumom i slojem Superluminove zbog bolje čitljivosti, mali prozor za datum postavljen između 4 i 5 sati te crni i beli podbrojčanici hronografa smešteni na 3, 6 i 9 časova. Posebni detalji su dve sive horizontalne pruge na donjoj polovini brojčanika i žuta sekundara ukrašena simbolom kobre.

Sat pokreće automatski kalibar Valjoux 7753 sa 25 rubina, 48-časovnom rezervom snage i funkcijama časova, minuta, sekundi, datuma, hronografa i brzinomera. Kalibar je ukrašen ženevskim motivom i radi na frekvenciji od 4 Hz.

Capeland Shelby® Cobra ref. 10282 je izrađen u simbolična 1963 primerka, a ide uz crni kaiš od aligatorske kože s žutom postavom i trostrukom preklopnom šnalom.

Osim reference 10282, postoji i model reference 10281 s čeličnim kućištem ojačanim slojem crnog ADLC-a i crnim gumenim kaišem.

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -