23 / 04 / 24
- OGLAS -
NovostiAudemars Piguet Royal Oak Offshore Flying Tourbillon - autoportret kreativnosti

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Flying Tourbillon – autoportret kreativnosti

- Oglas -

Švajcarski proizvođač elitnih časovnika predstavlja novu verziju od crne keramike koja ističe lepotu upečatljivih kontrastnih zelenih detalja. Postavljen na odgovarajući maslinasti kaiš, ovaj ekskluzivni sportski sat u klasu elitnih modela donosi ručnu izradu i raskoš vrhunske tehnologije.

Audemars Piguet se definitivno probudio iz zimskog sna! Nakon srodnog Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph modela, koji smo nedavno detaljnije upoznali, sada je tu svojevrsni rendgen edicije – Offshore Selfwinding Flying Tourbillon!

Samouverena najava jubileja

U novom ograničenom izdanju od 100 primeraka Audemars Piguet spaja vrhunske materijale i boje, što je veliki korak ka tridesetoj godišnjici kolekcije. Proizvodnja keramičkog kućišta zahteva precizno programiranje, namenske alate i veoma kvalifikovane radnike. Prah cirkonijum oksida (ZrO2) kombinovan je sa materijalom čiji sastav ostaje strogo čuvana tajna. Ovoj misterioznoj sirovini daje se preliminarni oblik pomoću kompjuterski i numerički upravljanih (CNC) mašina.

Audemars Piguet ROO prednji kadar
Majstorstvo izrade keramičkih kućišta u AP-u su potvrdili novim kolekcionarskim modelom

U narednom koraku svaka komponenta tvrdoću i konačnu boju dobija procesom na približno 1000 stepeni Celzijusa. Komponenta se zatim obrađuje alatima s dijamantskim vrhom, potom polira i bruši. Naposletku, sve komponente kućišta od crne keramike ručno se dorađuju i sklapaju u očaravajuću celinu, koja kombinuje satenske i polirane površine. Upravo zahvaljujući tome novi AP dobija višeslojni karakter u kontaktu sa svetlom.
Nije zapostavljen ni zadnji deo robustnog kućišta od 43 mm, budući da sat prvi put ima keramičku poleđinu koja uokviruje prozor od safirnog stakla. On otkriva rad kalibra 2967 i rotora od 22-karatnog zlata usklađenog s bojom kućišta.

Harmonija tehnologije i ručne izrade

Za ljubitelje fine mehanike časovničari ateljea Audemars Piguet pripremili su pravi specijalitet. Osim prikaza sati i minuta Royal Oak Offshore Selfwinding Flying Tourbillon komplimente priziva renomiranim horološkim komplikacijama: letećim turbijonom i flajbek hronografom. Time AP još jednom podseća ko je ko u Swiss Made svetu…
Kazaljke od 18-karatnog ružičastog zlata s luminiscentnim premazom svetle na svom putu oko delimično transparentnog brojčanika. Tema zlatne boje nastavlja se s AP logotipom i krunicom koja podseća na luksuzni status ovog jedinstvenog sata. Nadalje, zeleni unutrašnji okvir služi kao staza za oznaku minuta dok crvena boja na kazaljkama hronografa jača uvek poželjnu dinamiku. Poput svih Offshore izdanja ni novitet ne ističe kandidaturu za šampiona vitkosti, pa je visina od 15,5 mm izazov za rub košulje. Ipak, da smo u prilici da posedujemo moćni AP, lako bismo podneli tu žrtvu…

Kalibar 2967, sklad od 526 elemenata!

Nova verzija predstavlja dramatičnu evoluciju samonavijajućeg kalibra 2967 lansiranog 2021. Ovaj hronografski mehanizam sastavljen je od čak 526 delova, što je zaista impresivan niz. U okviru dimenzija 33,6 x 8,4 milimetra manufaktura Audemars Piguet ponudila je frekvenciju rada od 3 Hz ili 21.600 vibracija po satu. Kao rezultat novi Royal Oak ima na raspolaganju rezervu snage od 65 časova.

Audemars Piquet ROO pozadina
Spojem crne i maslinaste nijanse Royal Oak Offshore ističe muževan stil koji podržavaju i dimenzije. Poklopac je proziran

Prestižni AP je opremljen sistemom izmenjivih kaiševa koji kompletira sportski imidž. Lakoća i efikasnost novog patenta omogućuje korisnicima da sami brzim klikom i otpuštanjem promene stil svog sata, dok sistem dvostrukog pritiska pruža optimalnu sigurnost kada je sat na ruci. Estetski, zeleni gumeni kaiš može se zameniti crnom gumenom alternativom koja dolazi uz model. Kopča je izrađena od laganog titanijuma.

Audemars Piguet ROO mehanizam
Prvoklasni mehanizam isporučuje rezervu snage od 65 časova

U AP-u nisu udovoljili našoj radoznalosti, pa cena reference 26622CE.OO.D062CA.01 nije zvanično saopštena. Ipak, uprkos astronomskoj tarifi koja će sigurno pratiti novi Offshore, nema dileme da će jedan od omiljenih satova profesionalnih sportista biti rasprodat u najkraćem roku!

OSNOVNE INFORMACIJE
Brend: Audemars Piguet
Model: Royal Oak Offshore Selfwinding Flying Tourbillon Chronograph 
Referenca: 26622CE.OO.D062CA.01
Dimenzije: prečnik 44 mm, visina 15,5 mm
Materijal kućišta: crna keramika
Narukvica/kaiš: guma
Vodootpornost: 100 metara
Mehanizam: automatski kalibar 2967
Rezerva snage: 65 sati
Cena: -

Pročitajte još

- Oglas -

Pratite nas

- Oglas -
- Oglas -

Upoznajte se sa našim štampanim izdanjima

Vreme je da i vi saznate kako funkcionišu najsloženiji mehanizmi koje je ljudski rod izumeo. Sve tajne visokog časovničarstva, ali i brojni noviteti i zanimljivosti iz sveta satova i nakita u svakom broju naših izdanja Satovi i nakit i Katalog satova.

- Oglas -